Sudbine

"NE BRINI DJEČAČE, NADOKNADIĆEMO TO!" Pavle (7) nije pošao u školu sa vršnjacima i treba mu NAŠA PODRŠKA

Maleni Pavle Tasić napunio je 7 godina jula ove godine, ali nažalost, 1. septembra nije mogao da krene u školu sa svojim vršnjacima, jer boluje od cerebralne paralize, koja mu otežava dug boravak u učionici sa drugarima.

"NE BRINI DJEČAČE, NADOKNADIĆEMO TO!" Pavle (7) nije pošao u školu sa vršnjacima i treba mu NAŠA PODRŠKA
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Ovaj preslatki dječak na početak škole sačekaće još jednu godinu, a da bi postao đak prvak, mora prvo da se podvrgne operaciji koju njegovi roditelji ne mogu sami da plate, piše Telegraf.

Baš na 1. septembar, njegova majka Danijela, napisala je tužan status jer sinčić nije pošao u školu.

– Danas je poseban dan za nas, preplavljen emocijama. Lagala bih kada bih rekla da me ne boli to što danas nisi sa svojim vršnjacima čuo prvo školsko zvono. Što te nisam otpratila, poželjela ti srećan početak. Ali ne brini, dječače moj, nadoknadićemo mi to sve jednog dana – napisala je Pavlova majka juče.

A Pavle je veselo dijete koje voli da se igra, sve razumije i komunicira, ali mu je motorika oslabljena, a zbog spazma ne može dugo da sedi na jednom mjestu. Ipak, rješenje postoji – i ono se nalazi u jednoj američkoj bolnici gdje ovaj mališan treba da bude operisan. Rješenje na koje Pavle čeka pune 3 godine jer operacija košta 80.000 dolara, a kojoj treba da se podvrgne novembra.

Dragi naši Prestizci ⚽️🙏Hvala vam 🙏SF Prestiž za Pavlov prvi korak 💙

Posted by Za Pavlov Prvi Korak on Wednesday, August 19, 2020

– Već 3 godine čekamo da se Pavle operiše. Dva puta nam je dosad propao termin, odnosno, dva puta je operacija pomerana jer nismo uspjeli da skupimo neophodan novac na vrijeme. Poslije te operacije, Pavlu bi bilo mnogo lakše da sjedi duže na jednom mjestu – objašnjava njegova majka.

Danijela kaže i da sada imaju još malo vremena da prikupe neophodan novac. Dosad je sakupljena, uz pomoć humanih ljudi, većina sume, ali je potrebno još 17.000 dolara.

– U posljednje vrijeme su krenule da ležu uplate, dosad je sve prolazilo prilično neprimjetno. Taman uspemo da skupimo, novac moramo da damo na terapije koje mjesečno koštaju 120.000 dinara… Nadam se da ćemo ovoga puta uspjeti. Taj novac moramo da uplatimo 45 dana prije termina operacije, odnosno do 16. septembra pare moraju da budu na računu – objašnjava Danijela.

Kako ističe, ukoliko sada ne prikupe novac za operaciju, Pavle će na sljedeći termin morati da čeka još godinu i po dana.

Roditeljima je još teže da sami izdvoje dio novca jer je Pavlova majka nezaposlena.

Ovaj dkečak rođen je u 29. nedkelji trudnoće sa samo 1.200 grama. Sada se Pavle bori sa cerebralnom paralizom i iščekuje dan kada će sredstva za njegovu operaciju biti skupljena.

Usljed komplikacija, doživio je sepsu i krvarenje na mozgu, što je uzrokovalo spastičnu kvadriplegičnu cerebralnu paralizu.

Operacija kojoj treba da se podvrgne Pavle podrazumijeva presjek nerava u lumbalnom dijelu kičme, dijelu koji prenosi spazam.

Ovaj zahvat bi poboljšao sljedeće: spasticitet će biti zauvijek smanjen, njegovo sjedenje i stajanje će se popraviti, prelazi između ova dva stanja (sedenja i stajanja) će biti lakši i brži, njegova ravnoteža i udobnost će se poboljšati i očekuje se da će Pavle moći da hoda uz pomoć hodalice.

Takođe, tako bi se smanjio i pritisak na kičmu i kukove koji se trenutno usljed lošeg vladanja tijelom dodatno oštećuju, što može prouzrokovati nove probleme u budućnosti.

Svaka donacija bi za Pavla bila jedan korak bliže operaciji i cilju da bude kao i svako drugo dete.

Pomozimo Pavlu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 150 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human150 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-445293-81

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001515.9

IBAN: RS35160005400001515916

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal