Sport

"NE DAM KRUNU!" Jokić objasnio Amerima zašto NE ŽELI da njegovi saigrači dođu u Srbiju

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su bili pravi hit ove NBA sezone, a i po eliminaciji iz plej-ofa centar privlači pažnju američke javnosti.

"NE DAM KRUNU!" Jokić objasnio Amerima zašto NE ŽELI da njegovi saigrači dođu u Srbiju
FOTO: TANJUG/AP

Jedna od takvih situacija desila se prilikom završnog intervjua, poslije poraza od Portland Trejlblejzersa u sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije.

Jokić je tada rekao da niko od njegovih saigrača nije bio s njim u Srbiji osim Gerija Herisa, na šta je novinarka “Altitjud TV-a”, Kejti Vindž, dobacila “Prvo bi morao da ih pozoveš u goste”.

Centar Denvera se samo nasmijao i ovako odgovorio:

Da, ali ne želim da dođu, iskreno! To je moje mjesto. Tamo me ljudi vole. Neću da mi neko od njih dođe i uzme krunu! – rekao je nasmijani Jokić.

Duhovita opaska 24-godišnjeg NBA asa izazvala je nekoliko reakcija američkih medija, koji su ga redom pohvalili za vedar duh, čak i poslije eliminacije iz plej-ofa.

“Klač points”, jedan od popularnijih sportskih sajtova u SAD, ovako je zaključio priču o tom detalju iz intervjua sa vođom Nagetsa.

– U tipičnom Jokićevom stilu, on je govorio o kruni popularnosti. Iako Nagetsi imaju mlad tim, čini se da niko nije uticajniji u njemu od Jokića, koji će sigurno biti smatran jednim od pet najboljih NBA košarkaša u sezoni koja se privodi kraju.

Jokić je imao fantastičnu sezonu u kojoj su njegove košgeterske sposobnosti, ali i skakačke i one vezane za asistencije, napredovale, i to toliko da je on jedan od najdinamičnijih visokih igrača u NBA. Nagetsi definitivno mogu da se oslone na njega, sa pravom se i očekuje da bude njihovo zaštitno lice u godinama koje dolaze, piše Blic Sport.

Naravno, sa načinom na koji se on razvija, Jokićeva ‘kruna’ u smislu popularnosti u Srbiji teško da će biti uzdrmana duže vrijeme”.