Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NE MOGU DA DIŠEM, VOLIM TE” Skrivao da je zaražen, a njegove posljednje riječi SLAMAJU SRCE

Svijet
Autor:

Foto: Kious Kelly/Facebook/Screenshot

Kijus Keli (48) bio je bolničar u njujorškoj bolnici Mount Sinaj Vest gdje je radio sa oboljelima od korona virusa. Od porodice je skrivao da je i sam obolio, a njegova sestra je to saznala tek kad su ga smjestili na respirator.

Otkrila je da joj je 18. marta javio da je na respiratoru, ali da se osjeća dobro. Roditelji su znali da je pozitivan na Covid-19, ali sakrio je u koliko je teškom stanju.

– Uvijek nas je štitio. Nije želio da se brinu – ispričala je njegova sestra Maraja Patris Šeron.

U nastavku je otkrila i koje su bile posljednje riječi koje je čula od svog brata prije njegove smrti.

– Pokušala sam da mu postavim još neka pitanja, ali rekao je da ne može da govori. “Ugušiću se ako pokušam da govorim. Ne mogu da dišem. Volim te”, rekao mi je. Nakon toga je rekao da je umoran i da želi da spava – dodala je.

Šest dana kasnije iz bolnice su im javili da je Kijus preminuo. Nakon njegove smrti Maraja je odlučila da progovori o uslovima u kojima rade ljekari i bolničari koji su u stalnom kontaktu sa oboljelima od korona virusa, prenosi Blic.

Zbog nedostatka opreme, prisiljeni su da se snalaze na razne načine, a objavljena je i fotografija na kojoj se osoblje u bolnici kojoj je Kijus radio štite kesama za smeće.

NO MORE GOWNS IN THE WHOLE HOSPITAL Mount Sinai West, NO MORE MASKS AND REUSING THE DISPOSABLE ONES…NURSES FIGURING IT…

Gepostet von Diana Torres am Samstag, 21. März 2020

Maraja veruje da bi Kijus možda izbjegao zarazu da je imao prikladnu opremu, piše Index, a sad se bori kako bi njegove kolege mogle da imaju bolje šanse.

– Mislim da bi Kijus želio da spase sve na svom odjeljenju, sve u bolnici i sve ostale koji su u takvoj situaciju. To se mora učiniti. Ja mogu da ostanem kod kuće i nosim se sa tugom kasnije, ali sad moramo da spašavamo živote – rekla je.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO