Magazin

Ne, ne provjeravaju kvalitet: Zašto kasirke u prodavnicama otvaraju karton s jajima

Često se dešava da, prije nego što nam prodavačice u marketima otkucaju karton jaja na kasi, prvo zavire u samu kutiju. Evo zašto to rade.

prodaja jaja na banjalučkoj tržnici
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Niko od nas nikada nije pomislio da ovo zavirivanje u proizvod koji smo kupili ima bilo koju drugu svrhu osim one najočiglednije da provjere da li su sva jaja čitava i da li su sva tu.

I mi sami, prije nego što odaberemo karton sa jajima sa rafa otvorimo poklopac i pogedamo da li je neko jaje „čuknuto“ i da li slučajno neko fali, pa nam je jedino logično bilo da i one to rade iz istog razloga.

Ali, ne. Radnice na kasi ne brine da li su nam sva jaja čitava, već računaju na to da smo taj posao obavili sami prije nego što smo ih stavili u korpu. Otvaranje kutije na kasi radi se iz kompletno drugačijeg razloga, prenosi BizLife.

Karton se provjerava zbog eventualne krađe. Naime, kupci bi mogli prokrijumčariti manje proizvode poput žvakaćih guma, upaljača ili kinder jaja u kartonu za jaja, zbog čega kasirke otvaraju poklopac kutije kako ukradeni proizvodi ne bi prošli „ispod radara“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije