Magazin

Ne ostavljaju bakšiš, vraćaju jela: Pet najgorih tipova gostiju po izboru konobara

Gosti restorana se nerijetko žale na neljubazne konobare, neukusnu hranu, visoke cijene, ali i sami su predmet procjene i kritika.

Ne ostavljaju bakšiš, vraćaju jela: Pet najgorih tipova gostiju po izboru konobara
FOTO: RAS SRBIJA

Radnici zaposleni u ugostiteljstvu otkrili su koje mušterije su im najgore.

Bahati

Gosti koji uđu u restoran i ne obazirući se na osoblje, odmah idu ka mjestu koje su “pikirali”, izluđuju radnike.

Nerijetko, dvoje sjednu za sto za šestoro ili izaberu sto sa kog su gosti tek otišli, pa se onda žale kako je prljav, otkrivaju konobari.

Bundžije

Oni će bez pardona reći “moje jelo nije u redu, vratite ga”, što nije strašno ako je razlog opravdan, ali često nije. Konobari otkrivaju da mušterije vraćaju jelo sa rečenicom “nije ono što sam očekivao”, nekima smeta što je povrće na istom tanjiru sa ribom.

Neki će čak pojesti najveći dio, pa će pokušati da vrate jelo sa očekivanjem da račun bude umanjen.

Pročitajte još

Piju jedno piće satima

Poslije korone, zavladala je epidemija gostiju koji kafiće koriste kao kancelariju. Budući da malo troše, a zauzimaju sto, nisu najpoželjniji gosti.

Ne daju bakšiš

Konobari ne vole goste koji ne ostavljaju napojnicu, ali još su im gori oni koji objašnjavaju zašto nisu ostavili bakšiš. Ni tinejdžeri nisu omiljeni jer ne samo da ne ostavljaju napojnicu nego često plaćaju u sitnim kovanicama koje konobar mora da prebroji na brzinu jer nerijetko ostave manje nego što treba.

Bezobzirni roditelji

Mnogi ugostitelji se žale upravo na roditelje koji svoje mališane ne drže pod kontrolom. Oni se ne obaziru kad njihovo dijete vrišti, ometa druge goste, čak i udara konobara. Sve što nasljednik radi njima je slatko, a često su zauzeti gledanjem u telefon, prenosi ekapija.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije