Tenis

"NE POREDITE ME SA DRUGIMA" Đoković jasan o finišu sezone

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale turnira u Astani pobjedivši Holanđanina Botika van de Zandšulpa sa  6:3, 6:1. Za plasman među četiri najbolja igrača igraće protiv Rusa Karena Hačanova.

"NE POREDITE ME SA DRUGIMA" Đoković jasan o finišu sezone
FOTO: ABIR SULTAN / EPA

Nije nekada prvi igrač svijeta imao bilo kakvih problema protiv Holanđanina iako su prva četiri gema bila izjednačena. To je bio i jedini duo meča, kada je Botik uspijevao da održi korak sa Noletom.

– Servis mi je dobro funkcionisao posebno kada je trebalo da se izvučem iz problema. Kada sam poveo sa 5:2 u prvom setu mislim da je to bilo prelomno. On je krenuo na pasing šot na brejk lopti, ali je promašio i ja sam poveo sa 5:2. Nije isto kada imate 5:2 i 4:3. Zato mislim da je to prelomni trenutak – istakao je Nole.

U drugom setu je bio Srbin još bolji.

– U drugom setu sam bolje čitao njegov servis, on je odličan igrač kada ima vremena može da bude nezgodan i probao sam da mu oduzmem to vrijeme.

Upitan kako se fizički osjeća, Novak je bio iskren.

– Nemojte da poredite mene sa ostalim igračima jer sam imao potpuno različitu sezonu od njih. Ja sam prije Tel Aviva pauzirao dva mjeseca, pa ne možemo da se poredimo. Fizički i mentalno sam spreman za sve izazove koji me čekaju do kraja godine – zaključio je Đoković.

Prihvati notifikacije