Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NE POSTOJI STVAR KOJE SE STIDIM” Čuvena glumica o strahovima, slobodi i ŽIVOTNIM IZAZOVIMA

Zabava
Autor:

Foto: Snežana Krstić/RAS Srbija

Glumica Mirjana Karanović kroz život se vodila time da govori šta joj je na srcu, da voli koga ona odabere i da radi ono što želi.

Mirjana je svojim ulogama ostavila trag u domaćoj kinematografiji i u pozorištu, a svaki novi projekat je za nju izazov. Kojom činjenicom se, nakon što podvuče crtu na svoj profesionalni put, danas najviše ponosi, Mira kaže:

– Poslije svega, najviše se ponosim što i dalje radim punom parom, što imam planove za budućnost, što sam aktivna, sigurna u sebe i u to ko sam. Što ne postoji nijedna stvar u mome životu zbog koje se stidim, što nikada nisam prodala dušu nijednom đavolu, ko god to bio. Sačuvala sam svoju slobodu i u vremenima kada je to bilo teško. Uvijek sam bila slobodna u svojoj glavi, radila sam ono što sam htjela, voljela sam koga sam ja odabrala, govorila sam šta mi je u srcu.

Vrijeme u izolaciji provodi na koristan način.

– Trudim se da postavim neku dnevnu rutinu, jer mi to daje osjećaj sigurnosti i neke izvijesnosti. Prije podne izađem napolje i hodam oko sat malim sporednim ulicama u mom kraju. Kupim hranu i idem kući. Gledam filmove i serije na TV, čitam, malo pišem, igram igrice na kompjuteru, zovem svoje prijatelje. Svakog dana temeljno pretresem neki dio stana, odvojim stvari i odjeću koja mi ne treba. Po podne, kada počne policijski čas, vježbam u hodniku ispred mog ulaza – kaže Mira za Azru.

Na pitanje šta je u ovom trenutku kao umjetnika i čovjeka najviše plaši, kratko je odgovorila:

– Ne plaši me ništa.

Ona je dodala da je ljudski duh ono što nas drži u životu i daje nam smisao.

– Umjetnost je važan dio ljudske duhovnosti. I danas, kada vam ne mogu pomoći ni bogatstvo, ni moć, kada svi dijelimo iste strahove i problem, umjetnost nas spasava, podiže, uspostavlja komunikaciju, čini da se ne osjećate usamljeni – naglasila je ona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO