Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

 „NE PUŠTAJTE IH U KUĆU“ Sve više prevaranata u Hercegovini, policija izdala UPOZORENJE

Regioni
Autor:

Foto: Foto: Slavenko Vukasović/Facebook/RAS Srbija

Policijska uprava Trebinje apelovala je danas na građane u Hercegovini da nepoznte osobe, koje ne mogu dokazati svoj identitet, ne puštaju u kuće i stanove.

Policija je pozvala građane da budu oprezni ukoliko primijete nešto sumnjivo i to odmah prijave najbližoj stanici policije ili na besplatan broj 122.

U posljednje vrijeme registrovano je nekoliko prevara u Trebinju i Bileći u kojima su se nepoznate osobe predstavljale kao radnici Centra za socijalni rad, vodovoda i slično i iskoristili nepažnju, uglavnom, starih osoba koje žive same i ukrali im novac.

Posljednje prevare su se dogodile u Bileći, kada su lažni radnici Centra za socijalni rad i „Vodovoda“ opljačali dvije starije žene, a prošlog mjeseca u Trebinju su jednom penzioneru uzeli novac, tako što su ga nepoznate osobe zamolile da im pokaže kako izgleda bosanski novac uz obećanu nagradu.

Istim povodom juče se oglasio i bilećki Centra za socijalni rad, koji je upozorio građane da ne nasjedaju na prevare uz inforamciju da njihovi radnici imaju potrebne legitimacije, te da u ovoj ustanovi  nema zaposlenih muškaraca, a prevaranti u Bileći su bile muške osobe.

U policiji nisu mogli potvrditi da li se ista osoba u Bileći predstavljala kao radnik Centra za socijalni rad i Vodovoda.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO