Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NE SMIRUJU SE TENZIJE Koševi posvađali direktora škole i mještane Petrićevca

Banjaluka
Autor:

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

Osnovna škola „Miloš Crnjanski“ u Banjaluci je u žižu javnosti dospjela prošle godine kada je sa funkcije smijenjena tadašnja direktorka, a ustanovu ovih dana potresaju novi nemiri.

Naime, Udruženje građana „Petrićevac“, koje djeluje u tom naselju, najavilo je da će zatražiti smjenu v.d. direktora Ognjena Kosa zbog, kako tvrde, neprofesionalnog ponašanja. S novim direktorom, koji je na toj funkciji skoro godinu dana, ne mogu da nađu zajednički jezik, a posljednji put komunicirali su „preko policije“, i to sve zbog opreme na igralištu.

Članovi udruženja postavili su nove ploče i obruče za košarku, ali Kos s druge strane poručuje da škola ima dovoljno novca da sama nabavi potrebnu opremu.

– Godinu dana ništa nije urađeno na školskom igralištu, stajale su trule table i baš sada kada smo mi postavili naše, zvali su nas iz policije da ih sklonimo, a direktor je kupio i postavio nove – tvrdi Pavle Knežević, predsjednik UG „Petrićevac“.

Podsjeća da su novac za nabavku obruča i mrežica dobili preko Gradske uprave, od koje će sada tražiti pomoć.

– Nas zanima gdje možemo postaviti obruče, ako nema nijedno drugo sportsko igralište na Petrićevcu. Kako je naš projekat jedan od najbolje ocijenjenih, a nemamo gdje da ga realizujemo? Nama kao bivšim učenicima škole, kao mještanima, kao nekome ko je odrastao na školskom igralištu je nerazumljivo ponašanje direktora koji koristi poziciju da bi zabranio sve što je u interesu građana Petrićevca – navodi Knežević i najavljuje zbog svega čak i proteste.

Uvijek sam tu da podržim dobre namjere, ali sila i presija nisu dobrodošli, odgovara Ognjen Kos.

– Članovi udruženja su samovoljno došli na igralište i postavili tablu bez naše saglasnosti, zbog čega sam pozvao školskog policajca. Mi kao škola imamo dovoljno sredstava da možemo kupiti i opremiti ustanovu neophodnim rekvizitima, u predmetnoj i razrednoj nastavi – tvrdi on.

Sve radim po propisima, a šta se dešavalo u prošlosti ne interesuje me, poručuje Kos, aludirajući na manifestaciju „Dani Petrićevca“, koju je udruženje ranije organizovalo u naselju i zbog koje je, nezvnično, prethodna direktorka smijenjena.

– Mislim da je malo i politika uzela svoje, ali ne bih to da komentarišem. Svima vama je poznato ko je ovdje na Petrićevcu – zaključuje Kos.

Podsjetimo da Udruženje građana “Petrićevac” i Pavla Kneževića često povezuju sa PDP-om i poslanikom Draškom Stanivukovićem, koji stanuje u ovom naselju.

– Nisam član nijedne stranke, mi smo udruženje građana. Stanivukovića znam iz naselja, a to što se družimo ne mora značiti da sam ja u PDP – izjavio je nedavno Knežević.

Ognjen Kos je, prema nezvaničnim informacijama, kadar SP.

Nije bilo intervencije

Iz policijske uprave Banjaluka precizirali su da se policijskim službenicima nadležne stanice u ponedjeljak obratio direktor osnovne škole na Petrićevcu i upoznao ih da će radnici škole izvršiti postavljanje košarkaških tabli na školskom igralištu, kao i da će demontirati jednu košarkašku tablu koja je postavljena u prethodnom periodu bez njihove saglasnosti. Nije bilo potrebe za policijskom intervencijom.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO