Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NE STIŠAVA SE BURA OKO LAŽNIH DIPLOMA Trivićeva brzo reagovala na odgovor Rajčevića

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević odgovorio je na pitanje o konkretnim načinima borbe Vlade protiv tzv. lažnih diploma koje mu je postavila poslanik PDP Jeleni Trivić i poručio joj da njeno retoričko umijeće iskoristi za stvaranje pozitivne klime u opoziciji u vezi sa donošenjem novih zakonskih rješenja u oblasti visokog obrazovanja.

– Veoma uvažavam preporuku ministra Rajčevića da svoje retoričko umijeće i intelektualnu auru iskoristim za stvaranje pozitivne klime u opoziciji u vezi sa donošenjem novih zakonskih rješenja, ali moram ga podsjetiti da ja upravo to i radim – u NSRS upućujem zakonsko rješenje koje se odnosi na problem javnosti diploma – poručila je narodni poslanik Jelena Trivić.

Ona je istakla da takođe uvažava svaki napor da se riješi problem lažnih diploma u javnom sektoru, ali da Republici Srpskoj treba sistemsko rješenje, a ne reakcija od slučaja do slučaja.

– Zato, ponoviću poziv ministru Rajčeviću da iskoristi svoj politički kapacitet i ugled u redovima SNSD i utiče na poslanike te stranke da glasaju za Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske. To bi bio konkretan doprinos sistemskom rješenju i jasan iskorak iz politikanstva – zaključila je Trivićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO