Politika

“Ne trebate se brinuti za interese srpskog naroda ukoliko ja budem delegat” Vuković odnose SNSD i SDP opisao sa “tražili ste – gledajte”

Interesantno je koliko ovih dana koalicioni partneri SNSD i SDP, Zukan Helez i „srpska reprezentacija“ komentarišu eventualnu promjenu sastava Doma naroda BiH. Ne znam čemu strahovi ili nadanja, ili bolje rečeno čemu nervoza.

“Ne trebate se brinuti za interese srpskog naroda ukoliko ja budem delegat” Vuković odnose SNSD i SDP opisao sa “tražili ste – gledajte”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Rekao je ovo Nenad Vuković, generalni sekretar PDP i kandidat za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji podsjeća da je SNSD dao ključne glasove u Parlamentarnoj skupštini za izbor Heleza za ministra odbrane, tako da je pravi komentar na njihov odnos: tražili ste-gledajte.

– Povodom formiranja vlasti u zajedničim institucijama, Dodik često naglašava kako se vlast na nivou BiH „sastavlja“, što je donekle tačno, ali bih rekao da bi najbolje bilo da je on i SNSD ne sastavljaju. Ne znam je li više za kritiku to što su u svojim trgovačkim kombinacijama podržali izbor Heleza za ministra odbrane ili prijedlog sastava tzv. srpske reprezentacije koja spada u rubriku “no comment” – kaže Vuković.

S obzirom da svako iz svojih razloga daje komentare na eventualni ulazak PDP u Dom naroda BiH, Vuković ima poruku i za jedne i druge.

Pročitajte još

SNSD se ne treba brinuti za interese Republike Srpske i srpskog naroda ukoliko ja budem delegat, ali se trebaju brinuti da li će ostati do kraja mandata u foteljama. S druge strane, Helez nema nikakav razlog da se raduje, jer ćemo odmah tražiti razrješenje aktuelnog Savjeta ministara BiH, a u neki novi saziv neće sigurno biti izabran takav militantan tip – poručio je Vuković, saopšteno je iz PDP.

Podsjećamo, još traje sudska trakavica oko (ne)važećeg listića za jednog delegata iz Republike Srpske u Domu naroda BiH.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu