Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NE ŽELE KOREKCIJU GRANICA Tači će predstavljati Prištinu u dijalogu sa Beogradom

Politika
Autor:

Foto: Nikolija Košak/RAS Srbija

Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači predstavljaće Prištinu u pregovorima sa Beogradom, odlučeno je danas prilikom usvajanja novog programa vlade u Prištini, prenosi Koha ditore.

Tačiju, koji je viđen kao “kum” formiranja nove izvršne vlasti, kako se dodaje u tekstu prištinske Kohe, ova uloga je dodjeljena u danas usvojenom programu vlade.

– Stranke u dijalogu koje pregovaraju biće vlada koja odgovara skupštini, dok predsjednik predstavlja zemlju na osnovu ustavnih nadležnosti – navodi se u sedmom poglavlju programa vlade, koje se odnosi na dijalog Beograda i Prištine.

Dokument u koji je Koha imala uvid, sadrži ukupno 58 strana i samo u ovoj tački se pominje uloga predsjednika privremenih prištinskih institucija.

U dokumentu u kojem su zacrtane smjernice nove vlade, stoji da se neće prihvatiti kao rješenje opcija “korekcija granica”, prenosi Kosovo onlajn.

Na osnovu tog programa, prije početka dijaloga biće pripremljena platforma za ovaj proces, koja će precizirati ciljeve koji treba da se postignu konačnim sporazumom, pitanja koja treba uključiti, kao i izvještavanje i transparentnost tokom procesa postizanja sporazuma.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO