Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NE ŽELE KRIMINALCE Zvicera protjeruju iz Ukrajine, opaki PECA PITBUL mogao bi na dugu robiju

Hronika
Autor:

Foto: Facebook/UA.Kyivpolice, Mup/RAS Srbija

Radoje Zvicer (37), označen kao vođa kavačkog klana, i njegova supruga Tamara Zvicer najvjerovatnije će biti protjerani iz Ukrajine. Nezvanično, razlog za to je procjena da ugrožavaju nacionalnu bezbjednost Ukrajine, kao i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe, ukoliko se ne potražuju, a posjeduju pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, biće deportovani u tu zemlju. U suprotnom, biće upućeni u Podgoricu direktnim letom čim Radoje Zvicer izađe iz bolnice.

Zvicer se nalazi u jednoj bolnici u Kijevu od 26. maja, kada je teško ranjen u sačekuši u kvartu u kojem je živio. Zbog napada na Zvicera, uhapšeni su Crnogorci Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.

Nakon što je otkriveno da je Nišlija Petar Jovanović (46), zvani Peca Pitbul, osumnjičen za ubistvo Marka Vukovića (41), kuma navodnog vođe kavačkog klana, 17. januara na Bežanijskoj kosi u Beogradu, nadležni organi iz Ukrajine razmatraju mogućnost da ga izruče Srbiji.

Očekuje se da će ukrajinska policija u skorije vrijeme uzeti izjavu od Zvicera. Kako prenose ukrajinski mediji, njega u bolnici čuva policija, a Jovanović je 26. maja uhapšen u Odesi.

– Policija iz Srbije je u aprilu obavijestila ukrajinske kolege da se osumnjičeni za teško ubistvo u Beogradu nalazi na njihovoj teritoriji. Međutim, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe, među kojima je bio i Jovanović, imali su krticu u tamošnjoj policiji. Protiv Pece Pitbula je u Srbiji podnijeta krivična prijava za teško ubistvo. Međutim, njemu i u Ukrajini prijeti robija zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju Zvicera. Zasad nema pouzdanih informacija o tome da li će ukrajinsko pravosuđe odlučiti da srpskim kolegama ustupi vođenje postupka, a ukoliko se to dogodi, Pitbul bi mogao da bude osuđen i na 40 godina – objašnjava izvor Kurira.

Ukrajinsko pravosuđe razmatra i mogućnost da Radoja Zvicera i njegovu ženu Tamaru protjera.

– Moguće je da ih predaju crnogorskim vlastima. Takođe, ukoliko ih Crna Gora ne potražuje, a posjeduju pasoš i neke druge zemlje, biće deportovani u tu zemlju – prenio je podgorički Dan.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO