Politika

"Ne živim od politike i ne patim od funkcije" Nešić poručuje da ide u Predsjedništvo BiH, ali ne da nekog pobijedi već da brani interese Srpske

Da u odbrani Republike Srpske budemo jedinstveni kao u Кozaračkom kolu. Da umjesto dizanja tenzija dižemo plate i penzije. Da se više radi i gradi, a manje priča u prazno.

"Ne živim od politike i ne patim od funkcije" Nešić poručuje da ide u Predsjedništvo BiH, ali ne da nekog pobijedi već da brani interese Srpske
FOTO: DNS

Poručio je ovo predsjednik DNS, Nenad Nešić obilazeći Potkozarje, te istakao da ide u Sarajevo na mjesto člana Predsjedništva ne da nekog pobijedi već da brani interese Srpske.

– DNS nema političke neprijatelje niti tako shvatamo politiku, već političke protivnike. I moraću im svima pokloniti kalendar, da vide da je ovo 2022. godina a ne 1992. i da je vrijeme da gledamo i budućnost, a ne u prošlost – rekao je Nešić.

On je posjetama Кozarskoj Dubici i Prijedoru nastavio obilazak Republike Srpske želeći da se sam uvjeri u dobro stanje i organizovanost odbora DNS, ali i da kroz razgovore s građanima stekne što bolju sliku šta je u kom kraju prioritet za rješavanje.

– Ovaj kraj ima šta da ponudi. Umjesto što slike Кozare, Sane i Une gledaju na telefonu dok rade u Njamačkoj, moramo ljudima obezbijediti da u svom kraju mogu da rade i žive normalno – istakao je Nešić.

FOTO: DNS
FOTO: DNS

On je dodao da često čuje ono “svi su isti u politici”, i da baš to svojim primjerom želi da promijeni.

– Niti živim od politike niti patim od funkcija, ali sam dijete Republike Srpske i živim ZA nju. Za to da umjesto crno-bijele slike imamo sliku razvoja, sliku u kojoj rudnik Ljubija opet radi punom parom, a Кozara i naše rijeke nisu poligon za politička potkusurivanja već mjesta turističke ekspanzije – rekao je predsjednik DNS.

FOTO: DNS
FOTO: DNS

Potpredsjednik DNS, Radislav Jovičić, koji je s Nešićem, takođe, obišao Potkozarje, poručio je da  su 16 godina “bahate SNSD vlasti i 16 godina djelovanja nesposobne i jalove opozicije” učinili da u Republici Srpskoj, nažalost, zanoći manje od 700.000 građana.

– I upravo to je najgora posljedica crno-bijelog filma čije emitovanje se bliži kraju – kaže Jovičić.

On je poručio da će se koračanjem Trećim put DNS stvoriti uslovi da se ljudi trajno vrate na svoje ognjište.

– Republika Srpska ima dovoljno prirodnih resursa da njihovim odgovornim korištenjem standard u Republici Srpskoj može biti u rangu sa najrazvijenijim državama u Evropi – rekao je Jovičić.

On je dodao da se DNS u Narodnoj skupštini izborio protiv rasprodaje prirodnih dobara Srpske i to neće dozvoliti ni u budućnosti.

– Treći put DNS je put gdje će se resursi koristiti za dobrobit građana i Republike Srpske, a ne kao sredstvo za podjelu političkog plijena i bogaćenje pojedinaca – zaključio je Jovičić.

Šef Кluba poslanika DNS u parlamentu Srpske i potpredsjednik stranke, Duško Ivić, istakao je da je Izborna jedinica 1 najmlađa izborna jedinica u Republici Srpskoj, formirana 2015. godine, zahvaljujući snazi DNS.

– SNSD je bio protiv toga i oni nastoje da je na svaki način uruše – ističe Ivić.

On kaže da se to najbolje vidi u odnosu prema privedi.

Prihvati notifikacije