Gradovi

NE ZNA SE KO ČASTI ASFALTOM Đaković pozvao darodavca da nastavi i dalje

Lokalna vlast u Prijedoru nije uspjela saznati ko plaća asfaltiranje nekoliko ulica u prigradskom naselju.

NE ZNA SE KO ČASTI ASFALTOM Đaković pozvao darodavca da nastavi i dalje
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je na konferenciji za novinare izjavio da se posljednjih nekoliko dana izvode pripremni radovi za asfaltiranje nekoliko ulica u Aerodromskom naselju. Đaković je istakao da on kao aktuelni gradonačelnik nije uspio saznati ko je nalogodavac i ko finansira izvođenje radova.

– Jedino smo utvrdili da su izvođač „Prijedorputevi“, firma iz Prijedora. Ja kao gradonačelnik, iako nije ispravno postupljeno, jer ja i nadležni nismo upoznati o poslovima koji se rade, želim da pozdravim „Prijedorputeve“ ako su oni investitori ovog korisnog posla za građane grada Prijedora zato što su ovi poslovi siguirno u interesu svih građana koji žive na ovim prostorima i putuju tim ulicama. Želim čak i da pohvalim donatora koji finansira ove radove i molim ga da nastavi raditi i dalje dok njegov kapacitet donacije to može podržati-poručio je Đaković.

On je naveo da je od poslovođe u „Prijedorputevima“ uspio saznati da će u Aerodromskom naselju biti asfaltirane ulice 17. septembra 1944., Radenka Ostojića, Gojka Banovića, Nikole Tesle, Miška Kraljeca i Rodoljuba Čolakovića.

– Ja kao gradaonačelnik pozdravljam radove sa željom da se nastave i u drugim prostorima grada Prijedora. U narednom periodu mi ćemo utvrditi ko je investitor i zahvaliti mu se i lično i poduzeti određene mjere koje su u skladu sa tim, ali nipošto nećemo zaustavljati korisne radove na području grada Prijedora, iako naglašavam da bi bilo u skladu sa propisima da su gradonečlnik i nadležni upoznati sa ovim poslovima – ponovio je on.

Đaković je pozvao „darodavca“ da nastavi i dalje, te istakao da grad Prijedor ovo nije doživio u svojoj istoriji.

Đaković je osudio postavljanje uređaja za audio snimanje u kancelariji rukovodioca Fonda filijale zdratvstvenog osiguranja u Prijedoru, Dalibora Pavlovića.

– Takve radnje su nezakonite, i pozivam policiju grada Prijedora da rasvijetli ovaj događaj i po utvrđivanju počinioca to javno objave svim građanima Prijedora – rekao je on.