Hronika

Ne zna se tačan uzrok smrti: Preminuo mladić koji je nađen kraj rudarskog kopa u Živinicama

Tridesetčetverogodišnji Edis Omazić preminuo je juče u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, nakon što je sa teškim fizičkim povredama i u besvjesnom stanju prije nekoliko dana pronađen pored odlagališta rudnika Đurđevik u živiničkom naselju Živčići.

Ne zna se tačan uzrok smrti: Preminuo mladić koji je nađen kraj rudarskog kopa u Živinicama
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, u noći sa 22. na 23. august ove godine Omazić je pronađen sa teškim tjelesnim povredama pored kopa rudnika Đurđevik u živiničkom naselju Živčići.

– Policijska stanica Živinice 23. augusta je obaviještena od dežurnog medicinara Hitne službe Doma zdravlja Živinice, da je ukazana ljekarska pomoć E.O., rođen 1988.godine iz Živinica, koji je u besvjesnom stanju dovezen u njihovu službu – kazala je za Klix.ba portparolka Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Nakon pronalaska, Omazić je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je pet dana kasnije podlegao fizičkim povredama.

Pročitajte još

– Pacijent je bio hospitaliziran u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju od 23. do 28. augusta ove godine, kada je nastupila smrt – potvrđeno je za Klix.ba iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Na koji način je Omazić došao do rudničke kipe te kako su nastale povrede, pitanja su na koja bi odgovore trebala dati istraga. Iz policije navode da se uzrok smrti, kao i sve ostale okolnosti vezane za ovaj događaj utvrđuju.

– Službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, poduzimaju sve potrebne mjere u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja E. O. i na utvrđivanju tačnog uzroka smrti – navela je Kapidžić.

U cilju istrage, iz policije trenutno nisu u mogućnosti ustupiti više informacija, navodeći da će po okončanju istrage prema tužilaštvu biti upućen adekvatan izvještaj.

Prihvati notifikacije