Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NE ZNAJU SLAVITI BEZ TOMPSONA Ustaški pjevač “uveličao” prijem hrvatske predsjednice povodom Dana državnosti

Svijet
Autor:

Foto: Hina/Mario Strmotić/Tanjug

Hrvatska je danas nizom manifestacija obilježila Dan državnosti, program je počeo jutros na zagrebačkom groblju Mirogoj, a zaključen je tradicionalnim prijemom na Pantovčaku, koji je priredila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a koji nije mogao da prođe bez pominjanja “velikosrpske agresije”.

– Ime Hrvatske konačno je i zauvijek upisano na političkoj geografskoj karti svijeta, Hrvatska je tu ne samo lijepa nego zaista i naša. S posebnim poštovanjem spominjemo i našeg prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Uprkos tome što je demokratski izabrana vlast ustavno garantovala ustavna prava, bili smo izloženi velikosrpskoj agresiji koju smo savladali zahvaljujući hrabrosti naših boraca – rekla je Kitarović, prenio je zagrebački Večernji list.

Nedvosmisleno, rekla je predsjednica, prisutnost hrvatskog imena u sjedištima međunarodnih foruma i sportskim takmičenjima danas je najvidljiviji znak hrvatskih istorijskih uspjeha.

– Ali, država nije samo ponos, ona je i obaveza – rekla je Kitarović i dodala da je proteklih godina u ovim prilikama često govorila o raznim konkretnim zadacima unutrašnjeg razvoja.

Za promjenu danas je podsjetila samo na demografski problem kao pitanje nad svim pitanjima, problem koji, kako je rekla, traži trajno djelovanje.

– Nemam dilemu da ćemo ga riješiti, mnoge smo velike i epohalne uspjehe postigli na brojnim područjima. Imamo sjajne ljude. Narod, to je za mene drugo ime za optimizam. Zato čvrsto vjerujem u budućnost naše Hrvatske – rekla je.

Poslije njenog govora izvedena je pjesma “Dolazak Hrvata” Marka Perkovića Tompsona, “ikone hrvatske desnice”, poznatog po veličanju ustaštva.

A prije prijema na Pantovčaku, predsjednica je na svom Fejsbuk profilu objavila video čestiku u kojoj se, između ostalog, osvrnula na najveće izazove s kojima se država trenutačno suočava.

Prijemu su prisustvovali najviši državni zvaničnici, crkveni velikodostojnici i predstavnici javnog i kulturnog života Hrvatske, a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je ponovo čestitajući današnji praznik poručila da je današnji dan u istoriji hrvatskog naroda najvažniji datum.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO