Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NE ZNAJU ŠTA HOĆE Britanija još nije ni napustila EU, a vlada već sprema REZERVI PLAN ZA POVRATAK

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Na nedavno održanom sastanku britanskog Ministarstva za Bregzit i Poreske uprave raspravljalo se i o povratku u EU kao veoma mogućoj opciji, saznaje Sandej ekspres, pozivajući se na visokog zvaničnika vlade.

Izvor je priznao da je članstvo u EU sada obuhvaćeno planovima svih vladinih ministarstava.

– Na kraju, sva vladina ministarstva moraju da razmotre sve mogućnosti i postoje veliki izgledi da će buduća vlada htjeti da se vratimo u EU – rekao je on, ali je dodao da postoji rezervni plan i o tome šta će se desiti ukoliko budu prihvaćene druge opcije, kao što je Bregzit bez sporazuma i nenapuštanje EU.

Pripreme predstavljaju upadljiv kontrast u odnosu na nedostatak planiranja izlaska iz EU, uoči referenduma 2016.

Bivši premijer Dejvid Kameron tada je zabranio ministarstvima da prave rezervne planove u slučaju izlaska iz EU, strahujući da će to podstaći narod da podrži Bregzit.

Portparol Stranke za Bregzit Najdžela Faraža izjavio je da “ova vijest ne bi trebalo da nas iznenađuje”.

– Ovi funkcioneri vjerovatno troše mnogo više vremena na planiranje kako da se vratimo u EU nego što su ikada potrošili za planiranje primene mogućeg glasanja za izlazak. Ovo samo potvrđuje potpuno nepoštovanje volje britanskog naroda i da je establišment uradio sve što je mogao kako bi spriječio Bregzit – rekao je on.

(express.co.uk/Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO