Društvo

“NE ZNAM KO JE, ALI OSJETIM DA JE JAKO ZLA” Jaka poruka dječaka iz BiH o koroni (VIDEO)

Sedmogodišnji dječak Ali Alijević iz Zenice poslao je svim građanima BiH iskrenu i posebnu poruku o korona virusu koji je prekinuo njegovo bezbrižno djetinjstvo.

“NE ZNAM KO JE, ALI OSJETIM DA JE JAKO ZLA” Jaka poruka dječaka iz BiH o koroni (VIDEO)
FOTO: ALI ALIJEVIC/YOUTUBE/SCREENSHOT

Maleni sugrađanin je svim građanima uputio poruku podrške, nade i ohrabrenja i pokazao da se i ovako mlad uspješno i zrelo nosi s teškom situacijom koja je često izazov i osobama koje su puno starije od njega.

Video u kojem se Ali obraća je snimio njegov otac koji radi kao kamerman na RTV Zenica i takođe svaki dan odlazi na posao i bilježi kadrove i fotografije svoga grada u doba korona virusa.

 

Iako ovaj dječak kao ni brojni njegovi vršnjaci ne mogu uživati u bezbrižnim dječijim danima ispunjenim srećom i igrom, Ali je opisao u videu kako njegovi dani prolaze u karantinu i sa svojim sugrađanima je podijelio šta je ono što mu najviše nedostaje.

Moj otac svaki dan radi, a mama i ja ostajemo kući. Nešto strašno se događa u gradu, kao i u svim gradovima naše zemlje. Teta korona je tu. Kažu da je jako opasna, ne znam ko je ona, ali osjetim da je jako zla. Donijela nam je mnogo toga ružnog – ispričao je Ali na početku videa.

Maleni Ali je dalje ispričao kako je ljut što ne može viđati baku i djeda ni igrati se sa svojim drugarima, ali je isto tako rekao da zna da su heroji ljekari, prodavači, medicinski radnici, vozači kao i svi koji u ovom teškom vremenu rade.

– Budimo i mi njihovi heroji, ostanimo kući, zaštitimo sebe i druge – poruka je koju je poslao Ali svim ljudima u BiH ohrabrujući ih da izdrže težak period, piše Klix.