Sport

"NE ZNAM ŠTA DA PLANIRAM" Prosinečki bez konkretnog odgovora o ostanku na klupi BiH

Fudbalska reprezentacija BiH pognute glave se vratila iz Atine. Nakon poraza od Grčke (1:2), ekipi koju vodi Robert Prosinečki je ostala samo šansa da se za Evropsko prvenstvo izbori kroz baraž Lige nacija u martu.

"NE ZNAM ŠTA DA PLANIRAM" Prosinečki bez konkretnog odgovora o ostanku na klupi BiH
Foto: NFSBiH/RAS Srbija

Ono što je već sad jasno da tim BiH nikako ne igra na gostujućem terenu. Bio je ovo četvrti poraz i ako se izuzme duel sa Italijom , u preostalim utakmicama na stranu reprezentacija je bila katastrofalna.

Selektor Prosinečki nije dao odgovor na pitanje da li će ostati na klupi i nakon završetka kvalifikacija do kad ima ugovor sa BiH.

Ne znam šta da planiram, razgovaraću sa predsjednikom Begićem, napravićemo analizu, pa ćemo vidjeti šta dalje. BiH ima kvalitet, ali se pokazalo da nismo bili ni blizu sa Grcima, vrlo mi je teško reći, ali uglavnom ne možemo parirati dvije utakmice u tri dana. Zabrinjavajuće je da ne možemo odigrati dva kvalitetna meča. Grčka je bila puno bolja i nismo im mogli parirati. Koliko god radili analize, izgledaš dobro, a onda katastrofa. Jednostavno nigdje nas nije bilo, na kraju smo i dobro prošli – rekao je Prosinečki po slijetanju u Sarajevo.

Selektor je istakao da igrači koji su ušli sa klupe nisu donijeli ništa novo.

– Teško je govoriti da li će biti novih imena, imamo još dvije utakmice do baraža, pa ćemo vidjeti. Nama su tri igrača ušla u drugom dijelu i nisu donijeli ništa. Teško mi je reći da li bi bilo bolje da je ušao neko drugi. Pokušavali smo promijeniti ritam. Ne mogu reći da igrači nisu htjeli, već nisu mogli. Bili su bolji i brži. Ova utakmica pokazala da su Grci bili bolji od nas. Dali smo im sve lopte. To je neobjašnjivo – rekao je Prosinečki.

Pjanić je nakon meča izjavio da je BIH osrednja reprezentacija, a selektor je istakao da se u afektu kažu mnoge stvari.

– Kad se izgubi puno se stvari govori. Pjanić je jedan od naših najvažnijih igrača i bio je povrijeđen. Nedostajali su nam Džeko i Višća i to se osjetilo. Možda smo se malo poljuljali nakon pobjede nad Finskom. Trebamo razmišljati o budućnosti i smjeni generacije. Moramo vidjeti kako ne možemo vezati dvije utakmice u tri dana – istakao je selektor BIH.