Hronika

"Ne znam šta hoće, i čemu ovaj cirkus" Oglasio se suspendovani inspektor nakon PRETRESA KUĆE

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pretresaju kuću Zorana Čegara, suspendovanog inspektora Federalne uprave policije, po nalogu Tužilaštva KS.

"Ne znam šta hoće, i čemu ovaj cirkus" Oglasio se suspendovani inspektor nakon PRETRESA KUĆE
FOTO: TVSA.BA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Čegar se javio Avazu, a kaže da se vraća iz Zagreba u Sarajevo i da ništa ne krije.

Čegar kaže da su bili prije dva mjeseca pripadnici MUP KS i sve pregledali.

– Evo vraćam se iz Zagreba. Ovo je smiješno šta ljudi rade. Digli Specijalnu policiju, a traže dva papira. Pa nisam ja kriminalac niti terorista. Sve su davno pogledali, i ja sam to predao davno, kad sam suspendiran još unutarnjoj kontroli FUP-a. Sve to znaju, sve imaju. Ne znam šta hoće i čemu ovaj cirkus – kaže Čegar.

Pročitajte još

– Ako sam kriv, podignite optužnicu. Ali, ne! Ovo je osveta zbog intervjua koji sam dao za jedan medij. I imena koje sam spomenuo. Tada su mi rekli čekaj ih na vratima i evo, tako je i bilo. Pa ovdje droga ulazi tonama, a oni traže dva papira. Svi znaju ko stoji iza ovoga. Ja se vraćam u Sarajevu i dobro znaju da sam ja ovdje oštećen, ja sam dao pare.

Međutim, druga je tu priča i pozadina. Ništa ne krijem. Da mislim da sam kriv, ja bih otišao, evo iz Zagreba, pravac Njemačka. Ali da jesam, oni bi mene uhapsili. Evo, neka me uhapse – kaže Čegar.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu