Digitalna Srpska

"NEĆETE NAS UĆUTKATI" Tviter suspendovao usluge Donaldu Trampu

Kompanija Tviter suspendovala je usluge američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

"NEĆETE NAS UĆUTKATI" Tviter suspendovao usluge Donaldu Trampu
FOTO: OLIVER CONTRERAS-POOL/EPA

Najprije je suspendovan Tviter nalog Trampove predsjedničke kampanje, a potom je kompanija blokirala nove objave američkog predsednika na njegovom zvaničnom predsjedničkom nalogu POTUS i trajno ukinula njegov privatni nalog.

POTUS je akronim od “Predsjednik SAD” na kojem je Tramp objavio poruku “Nećete nas ućutkati” koju je zapratilo 33,4 miliona njegovih pristalica.

– Tviter nije mjesto slobode govora – napisao je Tramp u objavama koje su nešto kasnije trajno blokirane i dodao da razmišlja o tome da osnuje svoju društvenu mrežu, prenosi Rojters.

U međuvremenu, Trampove objave na društvenoj mreži PARLER, popularnoj među njegovim pristalicama, konzervativcima, desničarima i teoretičarima zavjera, zapratilo je 2,3 miliona korisnika.

Međutim, kompanija Gugl odlučila je da suspenduje društvenu mrežu PARLER sa Gugl plej stora jer objavljuje postove koji podstiču na nasilje.

Kompanija Epl je dala rukovodstvu PARLER 24 sata da podnesu detaljan prijedlog o regulaciji i ublažavanju svoje uređivačke politike.