Politika

"NEĆU DA BUDEM KRPA" Nešić vladajuću koaliciju uporedio sa pihtijama

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, rekao je da je vladajuću koaliciju u Srpskoj počeo da zove "pihtija koalicija", zbog toliko papaka koji su u njoj.

"NEĆU DA BUDEM KRPA" Nešić vladajuću koaliciju uporedio sa pihtijama
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Izjavio je ovo Nešić gostujući u emisiji Jedan na jedan na ATV-u.

– Nikad sebi neću dozvoliti da budem krpa. I to nije stvar pozicije ili opozicije. To je stvar karaktera – rekao je Nešić i dodao da je DNS očistio svoje redove, te da može slobodno da kaže da su najvitalnija stranka trenutno.

Govoreći o djelovanju srpskih stranaka na nivou BiH, naročito u Parlamentarnoj skupštini, Nešić je istakao da najveću krivicu za nedostatak jedinstva kada je u pitanju interes Republike Srpske snosi upravo SNSD, koji nikada ne poziva druge srpske stranke na dogovor.

Na pitanje novinara o tome kakve to on promjene zagovara, predsjednik DNS-a istakao je da zagovara promjene koje će ljudima donijeti sigurnost i ekonomsku izvjesnost. Ekonomski program DNS-a “Za našu Srpsku” je u izradi od strane stručnjaka i biće zasnovan na realnim mogućnostima i potencijalima, tvrdi Nešić, a jedan od principa kojim treba da se rukovode javna preduzeća je “odgovorni ljudi na odgovorna mjesta”.

On je istakao da je spreman za kandidaturu za inokosne pozicije, za koju ima podršku DNS-a i naroda, ali da je isto tako spreman da se sve sujete u opoziciji ostave po strani, da se zajedno radi na programu, bez pominjanja funkcija, i da se nakon sondaže javnog mnjenja stane iza kandidata sa najvećom podrškom građana.

– Mi moramo razlike gurnuti na stranu i doći do nog što želimo, a to su promjene u Republici Srpskoj – rekao je Nešić, ističući da ima dobre odnose sa predsjednicima SDS-a i PDP-a, Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem.

Prihvati notifikacije