Fudbal

“Neću ih mrziti valjda” Matić odbrusio legendi Junajteda

Srpski fudbaler Nemanja Matić reagovao je na izjavu Roja Kina.

“Neću ih mrziti valjda” Matić odbrusio legendi Junajteda
FOTO: CLAUDIO GIOVANNINI /EPA

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, a sada stručni konsultant na jednoj televiziji, kritikovao je Srbina zbog izjave koju je dao po odlasku sa “Old Traforda” kada je istakao da će mu taj klub ostati u srcu.

Kin smatra da to nije bila iskrena poruka, pošto po njegovim riječima igrač ne može da gaji ljubav prema više klubova.

– Imam poštovanje za ono što je uradio kao igrač ali trebalo bi da shvati da se fudbal promjenio od tada. Ako sam igrao za Čelsi neću valjda reći da ih mrzim?! Hrabri ljudi su oni koji vam uživo kažu sve u lice. On je uživo prema meni uvijek bio fin tako da me baš briga šta priča u javnosti. Znam šta sam napravio u karijeri srećan sam zbog toga – odbrusio mu je Matić.

Dio izjave je nekadašnji “orao” sačuvao i za osvrt na Kinovu karijeru.

– Način na koji se on ponašao na terenu i igrao je danas u 70 odsto utakmica crveni karton. Ne možete da udarate ljude na terenu dok vas snimaju kamere i gleda cijeli svijet – kazao je Matić i objasnio zašto je prešao u Romu.

– Iskreno, bio mi je potreban neki novi izazov jer nikada nisam igrao fudbal zbog novca. Igram ga da bih uživao u njemu. Želio sam da igram više i kada je stigao poziv od Žozea Murinja, bio sam siguran da sam donio pravu odluku – zaključio je Matić, piše B92.

Prihvati notifikacije