Politika

NEGATIVNI NA KORONA VIRUS Ana Brnabić i njeni saradnici testirani na COVID-19

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i svi članovi njenog kabineta testirani su na koronu, a prema rezultatima, zaraženih u neposrednom okruženju premijerke, nema.

NEGATIVNI NA KORONA VIRUS Ana Brnabić i njeni saradnici testirani na COVID-19
FOTO: MILAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Nakon što je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze korona virusom u Vladi Srbije i da je koronavirusom zaražen Branislav Blažić, državni sekretar iz Ministarstva zaštite životne sredine, iz predostrožnosti je donijeta odluka da se cijeli kabinet testira, piše Blic.

Svima su brisevi uzeti u utorak i srijedu, sačekali smo rezultate u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, vratili smo se na posao – kaže izvor iz Vlade.

Iako Blažić ne radi u Nemanjinoj 11, već je njegovo Ministarstvo na Novom Beogradu, savjet stručnjaka bio je da se testiraju svi.

– Htjeli smo da izbjegnemo svaki mogući rizik i za predsjednicu Vlade, za sve njene saradnike, ali i za ljude sa kojima se oni svakodnevno sastaju – kaže sagovornik.

Jedan od testiranih je i Brnabićkin savjetnik za medije Mladen Bašić. On kaže da je svima uzet bris i da su se svi pridržavali preporuka ljekara dok nisu stigli nalazi.

– Radili smo od kuće, telefonom, svi, ukujučujući i predsjednicu Vlade. Tek nakon što su rezultati pokazali da nismo inficirani koronom, vratili smo se na posao – navodi Bašić.

U izolaciji do dobijanja ezultata bila je i premijerka, koja se odmah nakon dobrih vijesti, pojavila na kriznom štabu u društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

I svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s Blažićem su poslati u izolaciju, a sam ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s Blažićem i svima ostalima s kojima je državni sekretar kontaktirao lično.