Sport

NEJMAR NASTAVLJA RAT SA NAVIJAČIMA! "Već sam igrao na NEPRIJATELJSKIM STADIONIMA!"

Nejmar bi bio heroj navijača Pari Sen Žermena da nije u otvorenom ratu sa njima! Postigao je pogodak u 92. minutu spektakularnim makazicama protiv Strazbura, a nakon toga je imao šta da kaže simpatizerima.

NEJMAR NASTAVLJA RAT SA NAVIJAČIMA! "Već sam igrao na NEPRIJATELJSKIM STADIONIMA!"
Foto: Yoan Valat/EPA

Goste je predvodio srpski igrač Stefan Mitrović koji je zategao odbranu do maksimuma, ali je trenutak čiste genijalnosti prgavog Brazilca riješio meč.

Nakon susreta je Nejmar pokušao da spusti loptu, ali i da pošalje poruku navijačima da i pored svega on daje svoj maksimum:

Puno je igrača u ekipi, nemojte se samo koncentrisati na mene. Kad javnost podržava ekipu, jaki smo. Već sam igrao na neprijateljskim stadionima u Brazilu i Francuskoj na gostujućim utakmicama. Šteta je, ali znam da će mi sad svaka utakmica biti kao da igram u gostima – rekao je Nejmar i dodao:

– Stvari su se promijenile, ali ja ću dati sve od sebe na terenu. To je moj posao i to ću učiniti. Ne trebam ja podršku, nego je treba PSŽ – bez dlake na jeziku bio je Nejmar.

On se nosio sa psovkama, zvižducima i pogrdnim transparentima, ali ni to ga nije spriječilo da briljira. Zanimljivo da je i meč imao zanimljiv uvod:

– Mi, kao grupa najvjernijih navijača kluba, imamo obavezu da mu pokažemo da njegova djela neće proći bez posljedica. Pozivamo sve koji vole klub da mu pokažemo da više nema prava na grešku na svom putu iskupljenja. Naravno, nemamo namjeru da kažnjavamo cijeli tim zbog jedne osobe – navela je grupa najvernijih pristalica kluba u saopštenju prije meča.

https://twitter.com/Legend__candy/status/1172979138451443713?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1172979138451443713&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2Fiap14BeAu%2F

I Tomas Tuhel je istakao nježnu stranu Nejmarove ličnosti:

– Nije mu bilo lako jer je osjetljiv dečko, ali dobro se nosio s tim. To je život. Navijačima nije lako tokom prelaznog roka, zato moramo da prihvatimo njihovo ponašanje. Ne želim da osuđujem takav potez – rekao je Tuhel (46) nakon završenog meča.