Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NEKA DOKAŽE SVOJE NAVODE” Ružica Jukić najavljuje KRIVIČNU PRIJAVU protiv Muriza Memića

Hronika
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Potpredsjednica VSTS Ružica Jukić najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Muriza Memića koji ju je optužio da je saučesnik grupe u zataškavanju ubistva njegovog sina Dženana Memića.

Najava za ovu krivičnu prijavu dolazi samo dan nakon što je Memić održao pres konferenciju na kojoj je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Jukićeve optuživši ju da je sakrila prijavu protiv Dalide Burzić uoči njenog izbora za sutkinju Suda BiH.

U saopštenju koje je Jukićeva danas poslala medijima navodi se da je u ranijem periodu Memić bio u njenoj kancelariji i da su razgovarali o slučaju njegovo sina Dženana. Ona ističe da je tom prilikom punudila Memiću da podijele njen doručak, što on nije odbio niti je imao primjedbu.

– Tačno je da sam u skladu sa mojim poslom ostvarivala kontakte sa kolegama iz pravosuđa, naravno u okvirima zakonitosti i mojih ovlaštenja, kako bi se pomoglo gospodinu Memiću da iznese svoje viđenje i problem. Međutim, Memić me pokušava baš sada iznenada, kada se vodi medijska hajka, navođena od paradržavnih struktura protiv mene, kriminalizovati i to na njagori mogući način, optužujući me da sam saučesnik grupe u zataškavanju ubistva njegovog sina – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će stoga biti primorana podnijeti krivičnu prijavu protiv Memića i tražiti da dokaže njeno učešće ometanja pravosuđa u tako teškom krivičnom djelu.

– Takođe, moraće da dokaže i kako sam ja uticala na iznenadnu promjenu odluke žalbenog vijeća. Ovo krivična prijava će se odnositi na njegov javni istup – navodi Jukićeva.

Ona dalje ističe da ne postoji osoba, kojoj bi ona ispunjavala želje, da glasa ili ne glasa za nekog nositelja pravosuđa.

Osvrćući se na Memićevu najavu da će podnijeti krivičnu prijavu protiv nje zbog skrivanja navodne prijave protiv sutkinje Burzić, Jukićeva kaže da mora biti svjestan pravne posljedice te prijave.

– Kada sa mnom ulazite u zonu prava, tada je zakon taj koji ima posljednju riječ. Osim već pomenutog kriminalizovanja u korist zataškavanja otkrivanja ubica njegovog sina, sada me dodatno kriminalizuje, kao osobu koja prikriva službene prijave u interesu Burzićeve, koja je po njemu vođa te grupe, koja zataškava i šta sve ne radi protiv zakonitosti i funkcija koje obanaša – ističe se u saopštenju.

Jukićeva dodaje da je lažna kriviična prijava, krivično djelo, kao i slijed radnji, koje su dovele do nje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO