Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NEKOLIKO DANA NAKON TRAGEDIJE Uhapšena dva rumunska vozača zbog krijumčarenja migranata u kamionu

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija uhapsila je dva rumunska vozača kamiona nakon što su britanski graničari u Kalaisu otkrili osam afganistanskih migranata, među kojima i dvoje djece, u hladnjači kamionu koji je putovao za Britaniju.

Hapšenja su izvršena u francuskoj luci u nedjelju ujutro, dok su muškarci pokušali doći na trajekt koji ide u Veliku Britaniju. Ovaj slučaj se desio nekoliko dana poslije šokantnog pronalaska 39 tijela u stražnjem dijelu sličnog kamiona s hladnjačom u Eseksu, a vozač je optužen zbog višestrukog broja ubistava.

Rumunski vozači večeras su zadržani u pritvoru u Francuskoj. Za dvoje afganistanske djece koja su bila u kamionu, policija je saopštila da su to „sićušna djeca“, što sugeriše da su u pitanju bebe ili mala djeca.

Obojica vozača su rumunske nacionalnosti, a sada su u pritvoru i suočavaju se sa optužbama. Migrante u kamionu su pronašli britanski graničari, nakon čega su pozvali francuske vlasti da izvrše hapšenja. Tužitelji u Bulonj sur Meru blizu Kalaisa potvrdili su hapšenja i rekli da je temperatura u kamionu iznosila oko 7 stepeni.

Rekli su da pravosudna policija trenutno radi na otkrivanju rute kamiona. Identiteti vozača kamiona i osoba u vozilu nisu objavljeni.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO