Hronika

"Nema mi druga, mnogo je teško" Ispovijest mladića koji je uspio da se spasi poslije nesreće na Moravi

Dvojica drugara, David Đorđević i G. S. plovili su čamcem Velikom Moravom u subotu oko 15 časova, kada ih je zadesila nesreća - motor plovila prestao je da radi iznenada, a silina rijeke uspjela je da ga prevrne.

"Nema mi druga, mnogo je teško" Ispovijest mladića koji je uspio da se spasi poslije nesreće na Moravi
FOTO: TV CENTAR/YOUTUBE

David se spasao, a mladiću G. S. se od tada gubi svaki trag. Za njim od juče tragaju ronilačke jedinice Žandarmerije, piše Telegraf.

– Mnogo mi je teško i nisam zdravstveno kako treba, u šoku sam. Meni i drugaru se desila ta nesreća… Krenuli smo uzvodno, prešli most, dao sam gas na penti i blokirao sam skretanja, kako bismo išli samo pravo. Drugar je tražio da malo vozi, ja kažem: “Dobro, ali vodi računa da nas ne uhvati brzak koji je tu blizu”. Krenuli smo uzvodno gore koji metar, međutim, ugasio se motor čamca – priča David.

Kako kaže, imali su vesla u čamcu, ali njegov drug izgleda nije bio vičan u tome.

Pročitajte još

– Veslao je kontra, i krenuli smo ka dole, nosila nas je voda. Rekao sam mu: Sad se drži, pa šta nam Bog da”. Kad smo stigli na prvi talas, izbacio me je iznad vode jedno dva metra i pao sam na grudi, zakačio sam se na neku armaturu, otkopčao sam jaknu i nekako sam se izvukao. Izašao sam gore, na površinu, pa me je ponovo talas izbacio, a onda i treći put – prepričava mladić.

Kako kaže, uspio je da ispliva, a utom je naišao njegov drug koji je plutao na čamcu.

– Rekao sam mu da skoči, da ga spasem, ali je rekao da ne smije, da se plaši. Tražio sam od ribolovaca da mi bace neki kanap da ga spasem. Nisam mogao da ga spasem. Nisam ga poslije video da stoji na čamcu. Nema ga nigdje, tražio sam ga noćas… – priča David.

On ponavlja da mu je mnogo teško, jer su se družili, jedno kod drugog išli, radili zajedno.

Prihvati notifikacije