Društvo

NEMA POPUŠTANJA Đaci prelaze na ONLAJN nastavu, produžava se mjera skraćenog radnog vremena

Vlada Srbije usvojila je danas nove mjere za suzbijanje epidemije izazvane virusom korona koje predviđaju prelazak na onlajn nastavu za đake i produženje mjera skraćenja radnog vrijemena ugostiteljskim objektima i tržnim centrima do 15. decembra.

NEMA POPUŠTANJA Đaci prelaze na ONLAJN nastavu, produžava se mjera skraćenog radnog vremena
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema ovim mjerama, u periodu od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava će se za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola, izvoditi na daljinu.

Zimski raspust počinje 21. decembra, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada Srbije donijela je odluku da se produži mjera skraćenja radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21.00 časova.

Sve prethodno usvojene mere ostaju na snazi.

Vlada je usvojila i program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima uslijed pandemije kovid-19.

Radi očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama sporta, obezbjeđena su sredstva u iznosu od 1.100.000.000 dinara (oko 9,3 miliona evra).