Banjaluka

"NEMA POTPUNOG ZATVARANJA GRADA" Nadležni upozoravaju da se širenje lažnih vijesti kažnjava

Grad Banjaluka apelovao je danas na građane da ne nasjedaju na lažne, uzbunjujuće poruke o navodnom „potpunom zatvaranju Banjaluke“, zbog epidemije korona virusa.

"NEMA POTPUNOG ZATVARANJA GRADA" Nadležni upozoravaju da se širenje lažnih vijesti kažnjava
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Navedena poruka, koja od juče poslijepodne kruži društvenim mrežama, je najobičnija izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnostima Štaba za vanredne situacije. Ovi teški dani, u kojem se svi zajedno suočavamo za velikim izazovima, nisu vrijeme za smišljanje neslanih šala i neosnovano širenje panike – saopšteno je iz Gradske uprave

Upozoravaju da kreiranje ovakvih, lažnih poruka predstavlja najgrublje kršenje važeće Odluke o zabrani izazivanja panike za vrijeme vanredne situacije, te pozivaju nadležne institucije da istraže ko stoji iza ovih poruka.

Pročitajte još

– Građane još jednom podsjećamo da su republičke i gradske institucije jedini zvanični kanal koji pruža tačne i vjerodostojne informacije o izazovima kojim se suočavamo usljed aktuelne epidemiološke situacije – naglasili su u Gradskoj upravi.

Istovremeno, građane podsjećaju da Grad Banjaluka, od otvaranja aktuelne krize, javnost pravovremeno obavještava o apsolutno svim relevantnim informacijama, vezanim za epidemiološku situaciju na području Grada.

– U skladu s tim, na građane apelujemo da ne nasjedaju na zlonamjerne i opasne laži, poput navedenih – naveli su u Gradskoj upravi.