Banjaluka

Nema prodaje karata u Banjaluci, prevoznici najavili blokadu: Grad ne zna kako da riješi probleme u javnom prevozu (FOTO)

Prodaja mjesečnih karata u Banjaluci je odgođena do daljnjeg, prevoznici su najavili da će od sutra obustaviti rad, a u Gradu za sada ne znaju kako će taj problem biti riješen - odnosno ne znaju  da li će Banjalučani sutra imati javni prevoz.

Nema prodaje karata u Banjaluci, prevoznici najavili blokadu: Grad ne zna kako da riješi probleme u javnom prevozu (FOTO)
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Naime, prevoznici su najavili da će od 1.jula parkirati autobuse ukoliko se do tog datuma ne usvoji novi cjenovnik karata u javnom prevozu. To se na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada nije desilo.

Gradski menadžer Bojan Kresojević je za Srpskainfo rekao da Grad trenutno nema rješenje za probleme u javnom prevozu.

Pročitajte još

– Tražimo način da se taj problem riješi i moramo ga do kraja dana naći, kako bi Banjaluka sutra imala javni prevoz – rekao je Kresojević i dodao da “ima izgleda da bi se nešto moglo riješiti”.

Na jučerašnjem zasjedanju Skupštine grada naknadno je dodat novi cjenovnik karata u javnom prevozu.

Nakon višesatne diskusije odlučeno je da se ovo pitanje povuče sa dnevnog reda i da se ovo pitanje razmatra na vanrednoj sjednici Skupštine grada iduće sedmice.

U međuvremenu bi  gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković  i većina u Skupštini  trebli postići “konsenzus oko riješenje koje bi bilo prihvatljivo za sve”. Ostalo je najasno šta će biti sa javnim prevozom dok se predstvanici vlasti dogovaraju  oko “pravog rješenja”.

Prihvati notifikacije