Politika

“Nema se za lijekove, ali ima za žurke i alkohol” Drinić se obrušio na rukovodstvo UKC Srpske zbog nestašice medicinskih sredstava

Poslanik PDP u parlamentu Srpske, Nebojša Drinić upitao je rukovodstvo UKC Republike Srpske na čelu sa direktorom Vladom Đajićem kako je moguće da je opet došlo do nestašice lijekova u toj medicinskoj ustanovi.

Poslanik Nebojša Drinić
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

  Za klevetu u Republici Srpskoj krivično se odgovara, osim ako klevećete na portaloidima nezavršenih političara. Čekamo najavljeni zakon o medijima, ali, to nije najveći problem. Teško bolesna djeca na UKC čekaju lijekove – napisao je Drinić na društvenim mrežama komentarišući žalbe roditelja da na UKC ponovo nema lijekova, ovaj put na pedijatriji.

Drinić ističe da uopšte “ne mora kriti identitet da bi skrenuo pažnju javnosti na sramotu – tešku bolest našeg zdravstvenog sistema”.

Dok se naši ljekari bave organizovanjem žurki za maloljetnike uz alkohol i pjevačice lakih nota. Univerzitetski klinički centar Republike Srpske primjer je svega pogrešnog – poručio je Drinić.

On je istakao nekoliko, kako tvrdi, nedostataka UKC.

Na prvom mjestu je istakao nedostatak lijekova i medicinskih sredstava. Nedopustivo je, kaže Drinić, da pacijenti, posebno deca, ostaju bez osnovnih lijekova.

– Ovo ugrožava njihovo zdravlje i živote, i zahtijeva hitnu pažnju i reakciju nadležnih – ističe Drinić.

Kao još jedan od nedostataka UKC RS Drinić navodi “garažu – klizište”.

– Garaža je koštala 45 miliona maraka i dalje klizi, i fizički i finansijski, što ukazuje na ozbiljne propuste u upravljanju projektima i trošenju javnih sredstava – ističe Drinić.

Kao nedostatak UKC naveo je i bezbjednost koje, kaže on, nema.

Pročitajte još

– Nakon nekoliko tragičnih samoubistava pacijenata skokom kroz prozor, zakucavanje istih ekserima nije prihvatljivo rješenje – tvrdi Drinić.

Kao četvrti nedostatak navodi etiku koje, kaže on, takođe, nema.

-. Nedopustivo je da se upravljanje UKC RS obavlja bez empatije i poštovanja Hipokratove zakletve. Upravljanje mora biti fokusirano na potrebe pacijenata, a ne na organizaciju, najblaže rečeno, neprikladnih aktivnosti. Eto vam istina. Čitajte sa lažnih profila – poručio je Drinić.

Podsjećamo, na društvenim mrežama objavljen je nalaz iz Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske u kojem se vidi da ova zdravstvena ustanova opet kuburi sa lijekovima.

Ovaj put na odjelu pedijatrije.

Na nalazu piše: “Zbog nedostatka lijeka u bolničkoj apoteci, a potrebe za nastavkom terapije, potrebno je da roditelji kupe.”

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu