Banjaluka

NEMA VIŠE "BUNKERA", ALI IMA VLAGE Studenti se useljavaju u renovirane prostorije, evo kakvi su utisci

Nakon sanacije paviljona jedan, Studentskog centra “Nikola Tesla” danas je počelo useljenje za 350 studenata banjalučkog univerziteta u obnovljene prostorije.

NEMA VIŠE "BUNKERA", ALI IMA VLAGE Studenti se useljavaju u renovirane prostorije, evo kakvi su utisci
FOTO: SRNA

Direktor centra Dragoslav Topić, je rekao da su konačno sa radošću dočekali ovaj trenutak, da konačno kompletiraju sve smještajne kapacitete u Studentskom centru.

Kapacitet Paviljona jedan ostao je isti kao i do sada ali su sobe komfornije i savremenije, a riješili smo se i takozvanih `bunkera`, odnosno soba bez prozora i ventilacije –  rekao je Topić Srni.

On je istakao da su cijene smještaja ostale iste, te da studenti dvokrevetnu sobu plaćaju 25, a trokrevetnu 20 KM.

– Na istom nivou kao i prošle godine ostale su i cijene ishrane, te je za tri obroka dnevno cijena tri KM – rekao je Topić.

On je napomenuo da je garantni rok za radove na objektu dvije godine, te da će izvođači u tom periodu sanirati nedostatke do kojih dođe.

Komentarišući pojavu fotografija na kojima je vlaga koja se pojavila u studentskim sobama u Paviljonu dva, Topić je rekao da je riječ o sporadičnim pojavama vlage u sobama koje se nalaze na ćoškovima objekta, te da je to otklonjeno u roku.

– Riječ je o stvaranju kondenza u sobama koje se nalaze na krajnjim dijelovima objekta, jer nije urađena fasada, te ćemo to pokušati da riješimo u narednom periodu u saradnji sa Vladom RS –  rekao je Topić.

Foto: Srna
Foto: Srna

Prema njegovim riječima, 86 studenata oslobođeno je plaćanja smještaja u Paviljonu dva za decembar i januar, jer su morali plaćati privatni smještaj tokom saniranja tog paviljona, ali da to nije planirano i za Paviljon jedan, jer se ne vidi potreba za tim.

Predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica rekao je da su studenti zadovoljni uslovima koje sad imaju u Centru.

– U odnosu na uslove prije renoviranja Paviljona, uslovi su sada odlični i za učenje, ali i za normalana život i boravak. Izborili smo se da cijene smještaja ostanu iste kao i prije renoviranja, tako da smaramo da nema potrebe za oslobađanjem plaćanja smještaja. – rekao je Karlica.

Student druge godine Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ilija Romanić iz Omarske izrazio je zadovoljstvo novim uslovima u Studentskom centru, koji će doprinijeti boljem učenju i radu.

-Namještaj je bio star, slabe instalacije, te je bilo mnogo ljudi na malom prostoru, tako da sada kada je to sve renovirano mnogo je i veća sigurnost boravka – rekao je Romanić.