Regioni

NEMA ZARAŽENIH Nešković: Stabilno epidemiološko stanje u Loparama

Direktor Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković ocijenio je stabilnim epidemiološko stanje na području ove opštine usljed epidemije izazvane korona virusom koja je obuhvatila region.

NEMA ZARAŽENIH Nešković: Stabilno epidemiološko stanje u Loparama
FOTO: DOM ZDRAVLJA LOPARE/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Na području Lopara nema zaraženih korona virusom, a pod nadzorom je 146 osoba. Na današni dan broj osoba koja izlaze iz epidemiološkog nadzora i osoba koji ulaze u nadzor je jednak – rekao je Nešković za Srpskainfo.

On je izrazio očekivanje da će se u narednim danima smanjiti broj osoba koja su pod epidemiološkim nadzorom.

Nešković je istakao da je Dom zdravlja od početka epidemije uveo mjere koje se sprovode u situacijama infektivnih bolesti koje su karakteristične za vojne ili ratne uslove.

Foto: Dom zdravlja Lopare/ustupljena fotografija
Foto: Dom zdravlja Lopare/ustupljena fotografija

– Unazad dvije godine, nabavili smo posredstvom majevičke dijaspore, 10.000 komada maski, tako da smo početne dane epidemije korona virusa dočekali spremno, i te hiruruške maske smo uručili građanima i svim javnim ustanovama i preduzećima kao i jednom broju privatnih preduzeća na području opštine Lopare koja su imala tu potrebu u tom momentu – dodao je Nešković.

Prema Neškovićevim riječima sve službe ove zdravstvene ustanove rade, pacijenti koji imaju redovne terapije nesmetano dolaze ili se obraćaju nadležnim porodičnim ljekarima, a na ulazu im se dostavljaju recepti u koordinaciji sa timom za podršku koje je organizovao Štab za vanredne situacije opštine Lopare.

– Svi zdravstveni radnici od prvog dana vanredne situacije su maksimalno pristupili svom radu i obavezama, uprkos velikom riziku od izloženosti infekciji koronavirusom, i do kraja ovog stanja radiće  u punom kapacitetua sve za dobrobit građana opštine Lopare – zaključio je Nešković.

On je najavio da će od sutra početi proizvodnja zaštitnih maski za potrebe zaposlenika Doma zdravlja Lopare.