Hronika

Nemanjina sestra bila na mjestu gdje joj je Uroš ubio brata "Sakrila se u šupu i zvala policiju, oni su joj rekli kako da preživi"

Nemanja S. mladić iz Malog Orašja, jedna je od prvih žrtava ubice iz Mladenovca Uroša Blažića, a njegova sestra gledala je kako joj Uroš Blažić ubija brata.

Ubijeni mladići u Mladenovcu
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER/COMBO

 Ipak, djevojka je uspjela da se spasi pred rafalom ubice, tako što je pobjegla u šupu i pozvala policiju, koja joj je dala instrukcije kako da preživi.

Nemanjin brat Željko kaže da su prve informacije govorile da je on samo lakše povrijeđen, a onda je stigla tragična vijest.

– Svi njegovi snovi sada padaju u vodu – kaže Željko S. brat od strica ubijenog Nemanje S. koji je sinoć stradao zajedno sa svojim prijateljima na igralištu u Malom Orašju, kada je na njih ispalio rafal Uroš Blažić.

Pročitajte još

On navodi da je sjedeo na pumpi i gledao utakmicu kada je čuo rotacije. Nije ni slutio da se radi o zločinu u kojem je stradao njegov brat.

– Nakon 10 minuta kolega je došao i javio da su djeca izrešetana. Prvo ko mi je pao na pamet jeste moj brat, to su djeca koja se druže. Čuo sam da je lakše povrijeđen, međutim, jutros su mi rekli da je preminuo. Nemanja mi je brat od strica, svi njegovi snovi padaju u vodu sada – rekao je Željko.

Prema tvrdnjama mještana ovog sela, sestra od Nemanje je bila na mjestu gdje joj je brat ubijen u trenutku kada se to desilo.

– Dovezla je drugarice i u tom trenutku je vidjela kako je ovaj izvadio pušku i krenuo da puca na njih. Sakrila se u šupu i pozvala policiju koja je navodila šta da radi dok oni nisu došli. Kada je policija stigla, tek tada je saznala da joj je brat ubijen – kaže mještanin za Blic.

Mladenovac masovno ubistvo
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
Mladenovac masovno ubistvo
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
Mladenovac masovno ubistvo
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
Mladenovac masovno ubistvo
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Prema saznanjima, Nemanja i Lazar koji su bili zajedno sinoć žive kuća do kuće.

– Oduzeli su mi sve, mog djeteta više nema. Ja ništa više nemam, šta da vam kažem. Nema mog djeteta. – kaže otac Nemanje.

Ispred porodične kuće u kojoj je Nemanja živio sa porodicom su potresne scene.

Komšije jedan drugom izjavljuju saučešće.

– Ja nemam šta da kažem poslije ovog. Mog sina više nema – rekao je kratko otac Lazara.

Prema saznanjima, ovi mladići su komšije cijeli život, a mladići se druže od kad znaju za sebe.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu