Zabava

"NEMOJTE ODUSTAJATI, MOĆNE SILE ĆE DOĆI" Entoni Hopkins video objavom obilježio 45 godina borbe sa OVIM porokom (VIDEO)

Slavni glumac Entoni Hopkins u četvrtak slavi 83. rođendan ali se već u utorak oglasio na Tviteru s objavom jednominutnog videa i porukom koja je značajnija od slavlja rođendana. 

"NEMOJTE ODUSTAJATI, MOĆNE SILE ĆE DOĆI" Entoni Hopkins video objavom obilježio 45 godina borbe sa OVIM porokom (VIDEO)
FOTO: MOVIE TRAILERS SOURCE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Potvrđujući kako je 2020. godina bila teška za mnoge ljude, ovaj Oskarovac je rekao:

– Prije 45 godina dobio sam upozorenje. Bio sam na putu uništenja jer sam se opijao do smrti. Dobio sam malu poruku u kojoj je stajalo “Želiš li živjeti ili umrjeti?” A ja sam želio živjeti – priča Hopkins, prenos Avaz.

Tom porukom obilježio je 45 godina apstitencije od alkohola i raznih drugih supstanci a namijenio je prvenstveno onima koji imaju istih ili sličnih problema.

Priznao je da ima dana kada je u krizi, kada upada u dvojbe, ali je poručio onima koji se bore kako moraju biti jaki.

– Mladi ljudi, samo nastavite. Nemojte odustajati, nastavite se boriti, budite hrabri pa će vam moćne sile doći u pomoć – izjavio je Hopkins.

Ovo nije prvi put da Hopkins otvoreno govori o svojim počecima karijere kada se često opijao.  Prije dvije godine za BBC je rekao kako je u tim vremenima bilo jako teško raditi s njime jer je rekao kako je vrlo često bio mamuran te je trebao pijan umrijeti u Velsu. Sebe je u tim trenucima opisivao kao osobu koja je bila odvratna i skršena te kojoj se nije moglo vjerovati.

Na kraju je poruke svima poželio Sretnu Novu godinu nadajući se da će 2021. biti bolja.