Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NENADOVE KRIKE ČULE KOMŠIJE Sumnja se da je Tianu (6) i Miu (10) ubila majka

Hronika
Autor:

Foto: Youtube/Screenshot

Šestogodišnja Tiana Đurašović i njena desetogodišnja sestra Mia ubijene su u svom domu u Pertu (Australija).

Komšije su čule krike njihovog oca Nenada, koji je po povratku s posla u petak zatekao Tianu kako nepomično leži na ulazu, a Miu u prostoriji za pranje veša. Njihova majka Milka, koja je nađena na obližnjem parkingu s povredama koje je sebi nanijela, uhapšena je i odvedena u bolnicu, i nalazi se pod policijskim nadzorom.

Tridesetosmogodišnja žena u nedjelju je optužena za ubistvo, a u ponedjeljak će biti izvedena pred Sud Stirling Gardens.

The two young sisters found dead in Western Australia yesterday were “inseparable” according to a close family friend,…

Gepostet von OpenPaper am Samstag, 26. Oktober 2019

Komšinica, koja je željela da ostane anonimna, ispričala je za WAtody da porodica iz BiH nekoliko dana prije ubistva nije vidjela majku, a druga tvrdi da se ni po čemu nije moglo zaključiti da par ima teškoća u braku i da su djelovali kao srećna porodica.

– Ljubili su se, išli zajedno na odmor. Djevojčice su bile divne, ne mogu da vjerujem da se ovo dogodilo – rekla je ona.

Jedan od bliskih prijatelja porodice je Filip Kuper, savjetnik u partiji “Jedna nacija”, kaže da je njegova mlađa kćerka Mia bila najbolja drugarica sa ubijenom djevojčicom Miom.

– Naša porodica je bliska porodicom Đurašović, baš kao što su i naša Mia, Mia Đurašović i njena sestra Tiana (6) bile bliske. Prije samo nekoliko dana igrale su se zajedno u školi – napisao je Kuper na društvenoj mreži.

– Sestre su bile nerazdvojne, a prije dva-tri mjeseca, Mia Đ. je bila na desetom rođendanu naše Mie. Ove slike djeluju nestvarno kada pomislimo kako su nam djeca bila srećna.

On je takođe napisao da je njegova supruga Teri pregledala posljednje poruke razmijenjene s majkom djevojčica.

– Naši odnosi s porodicom nisu ukazivali ni na kakve problema, ništa nije davalo povoda za zabrinutost.

On je takođe rekao da mu je kćerka veoma uznemirena što ni Mia, ni Tiana neđe doći u školu u ponedjeljak i što je Mia neće zagrliti, jer su bile kao sestre. I drugi roditelji školskih drugova dvije devojčica izrazilu su tugu na društvenim mrežama.

– Mia, hvala za sve divne crteže koje si nacrtala za Džoša. Bila si tako umiljata djevojčica i srce nam se cijepa što više nećemo gledati tvoje milo, nasmijano lice – napisala je jedna žena.

Komšija, ćija se kćerka družila s Miom rekao je da je Nenad u petak bio u šoku.

– Bio je blijed kao krpa. Nije mogao da govori – rekao je za “Vest Australijan”.

Prema riječima drugih komšija, baba i djeda djevojčica “plakali od tuge”, dok su neutješno ležali pored mrtvih tijela.

Kako prenosi WA today, komšije su pozvale policiju nakon što su čule zabrinjavajuće krike iz kuće. Porodica je stanovala u toj kući više od 20 godina, otac je bio inženjer, a majka bolničarka. Navodno se nisu družili s porodicama iz kraja.

Pomoćnik inspektora Pol Stil izjavio je da je mjesto zločina prilično “složeno” i da još ne zna tačno ko je pozvao policiju.

– Ovo je tragičan događaj i izražavamo najiskrenije saučešće prijateljima i porodici djece – saopštila je policija.

(Daily mail. Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO