Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Neobjavljena pjesma Dine Dvornika: “Buka” dobila NOVI ŽIVOT

Kultura
Autor:

Foto Licna arhiva

Nakon pjesme “Treba mi zraka” pojavila se još jedna neobjavljena pjesma kultnog splitskog muzičara Dine Dvornika pod imenom “Buka” u izvođenju grupe njegovih prijatelja i poštovalaca.

Za razliku od prethodne numere koju je na sjajan način oživjela grupa “Dubioza kolektiv”, novu pjesmu koju pokojni muzičar nije zavšio za života oživjeli su basista Srđan Sekulović Skansi i pjevač Mario Huljev piše portal “Menart”.

– Pjevati pjesmu koju je pisao Dino Dvornik uvijek je zadovoljstvo, ali i odgovornost, a pogotovo ako se radi o nikad prije objavljenoj pjesmi. Kada ju je Skansi pronašao i pozvao me da ju čujem, nisam puno razmišljao i odmah smo snimili sve što je trebalo – rekao je Mario Huljev.

Dino Dvornik osim kao autor, na pjesmi je svirao i gitaru te pjevao prateći vokal, a osim njega i Skansija, na pjesmi su kao muzičari učestvovali još stari saradnici čuvenog muzičara: Predrag Martinjak Pegi (klavijature), Alen Svetopetrić (gitara) i Jakša Kriletić (saksofonu).

-“Buka” se polako kuvala i na kraju završena uz pomoć Marija Huljeva koji sigurno najbolje pogađa Dinovu vokalnu ekspresiju, Alena Svetopetrića kao ‘Svetoprstića’ na gitari, Pegija koji je upisao popriličan staž kao Dinov klavijaturist, Jakše Kriletića kao dokazanog klupskog zabavljača, koautora Skansija na basu i gitari te samog Dina, naravno, koji je zacrtao u “Buci” osnovni gruve, gitare i harmonijske eskapade usputno se igrajući s vokalnim filmovima – rekao je Skansi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO