Tenis

NEOČEKIVAN ISTUP BEKERA "Novaku je oduzeta šansa, mislim da je veoma frustriran duboko u sebi"

Saga oko Novaka Đokovića i njegovog učešća na Australijan openu završena je deportacijom prvog reketa svijeta, a strasti oko te odluke se i dalje ne smiruju.

NEOČEKIVAN ISTUP BEKERA "Novaku je oduzeta šansa, mislim da je veoma frustriran duboko u sebi"
FOTO: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Ponovo je na tu temu govorio Boris Beker, nekadašnji proslavljeni nemački teniser i bivši Novakov trener.Naime, Nijemac je iznio mišljenje o razlozima zbog kojih je Đoković deportovan iz Australije.

– Uvijek imam neki osećaj u vezi ovoga. Bilo koja vlada je veća od bilo kog pojedinca. Malo me je iznenadilo što je sud u ponedjeljak prošle nedelje presudio u Novakovu korist, ali očigledno vlada ima posljednju riječ. Mislim da nema pobjednika, Đoković sigurno plaća najveću cijenu, ali Tenis Australija, država Viktorija i Australija takođe ne prolaze dobro, i sa žalošću to mogu da kažem jer je bila jedna od najgostoljubivijih zemalja u svijetu tako dugo. Dakle, malo sam zbunjen onim što se dogodilo, ali su veoma stroga pravila vakcinacije napravila razliku, počeo je Beker, koji je dodao da ne zna kako se Novak osjeća sada:

– Ne znam šta je iznutra, rekao je prave stvari. Nije prekršio nijedan zakon, to je najvažnije reći, ali očigledno je to veliki udarac za njega. Australija je njegov omiljeni turnir, osvojio ga je devet puta, želio je da obori rekord od 21, ova šansa mu je oduzeta, tako da mislim da je duboko u sebi veoma frustriran.

Pročitajte još

Novak je imao šansu da eventualnim osvajanjem Australijan opena dođe do svog 21. grend slema i time napravi razliku na vrhu liste najboljih tenisera ikada. Beker je istakao da stav oko vakcinacije može mnogo da ga košta.

– To je krajnje pitanje, život bi mu bio lakši, ali svijet je podijeljen. On je najpoznatiji protiv vakcinacije, siguran sam da su sa Rolan Garosa pratili ovu sagu, Vimbldon takođe. Da vidimo, nadajmo se da nećemo imati još jedan virus, ali ograničenja će biti u maju, u junu, siguran sam. Da vidimo šta će Novak, naravno da mu je najlakše rješenje da se vakciniše, rekao je Nijemac, koji je dodao da će u slučaju da se srpski teniser ne odluči na imunizaciju imati potencijalno velikih problema do kraja karijere:

– Tada će morati da ima posebnu dozvolu, izuzeća. Teško je znati pozadinu i koliko papira morate da uradite da automatski igrate teniski turnir. Dovoljno je teško osvojiti turnir, sad se mučio da napiše dokumente za učešće, mislim da je lud svijet koji živimo, ali takav je, svi smo imali dvije godine da to prihvatimo, nema drugi izbor, završio je Beker.

Prihvati notifikacije