Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NEOČEKIVANI OBRT Iz kafića pucao u policajca, pa sakrio pištolj i pravio se da NIŠTA NE ZNA, ali ga ODAO SNIMAK

Hronika
Autor:

Foto: Facebook

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Novom Pazaru po kojoj je Dženan Kačar (35) osuđen na 10 godina zatvora zbog ranjavanja policajca na dužnosti Dragana Čekanovića, saznaje Blic.

Prvostepenom presudom Dženan Kačar je proglašen krivim za izvršenje krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju, a Apelacioni sud je uvažio žalbe odbrane i Višeg tužilaštva pa je naložio novo suđenje.

Dženan Kačar se tereti da je uveče, 7. septembra 2017. godine, u Ulici Stefana Nemanje, u stomak upucao Čekanovića dok je on sa kolegom bio u patroli.

Prema informacijama iz istrage, osumnjičeni je sa prijateljima sjedeo u bašti jednog lokala u centralnoj novopazarskoj ulici dok je policajac sa kolegom patrolirao i kretao se trotoarom, nekoliko metara udaljen od stola napadača.

– Dženan Kačar je u jednom trenutku izvadio pištolj i ispalio hitac u policajca, pogodivši ga u donji, desni dio stomaka, ispod rebara. On je pao, a kako se radi o pištolju kalibra šest milimetara i kako je bila velika gužva i buka, njegov partner nije mogao da procijeni odakle je pucano – priča izvor iz istrage.

Ranjenog policajca je u sopstveni automobil ubacio radnik “Parking servisa” i u svjesnom stanju odvezao u novopazarsku Opštu bolnicu gdje mu je ukazana pomoć, poslije čega je transportovan na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Dok je Čekanović bio na operacionom stolu, policija je obavljala uviđaj, blokirala dio Ulice Stefana Nemanje i pokrenula opsežnu potragu za napadačem.

– Nakon što je pucao, Dženan Kačar je iskoristio opštu pometnju i pištolj dao prijatelju sa kojim je sjedeo, rekavši mu da ga negdje odnese i sakrije. Kada su stigle patrole policije, rekao im je da je iz automobila u pokretu pucano na njega, a da je slučajno pogođen policajac. Njegovu priču potvrdila su i dvojica njegovih prijatelja, koji su sjedeli s njim za stolom – priča izvor i dodaje da je napadač sve vrijeme bio na licu mjesta i hladnokrvno posmatrao uviđaj.

Kako bi otkrila izvršioca, novopazarska policija je počela da pregleda snimke obližnjih video-nadzora, a upućen je i poziv forenzičarima iz Beograda koji helikopterom sletjeli na Gradski stadion kako bi pomogli u istrazi.

– Na jednom od snimaka jasno se vidjelo kako Dženan Kačar puca, poslije čega smo ga uhapsili. Parafinskom rukavicom je dokazano da je on pucao, a uskoro je i muškarac kojem je dao pištolj donio i predao oružje u stanicu. Suočen s dokazima, Dženan je sve priznao, ali je tvrdio da nije imao namjeru da pogodi nekog – ističe izvor.

Kao i u istrazi, Kačar je i tokom suđenja govorio da nije imao namjeru da puca u Čekanovića, da ga ne poznaje i da mu je žao zbog svega što se desilo.

Bogat dosije Novopazarca

Dženan K. je u Novom Pazaru poznat kao izvršilac brojnih krivičnih djela, od nelegalnog nošenja oružja do nanošenja teških tjelesnih povreda i pokušaja ubistva. U aprilu prošle godine je upucao Emira H. (26), koji je ostao nepokretan. Viši sud ga je zbog toga osudio na šest godina zatvora, ali se on žalio Apelacionom sudu u Kragujevcu, gdje bi za desetak dana trebalo da bude održano prvo ročište.

U decembru 2015. godine Dženan K. je preživeo atentat ispred OŠ „Bratstvo“, kada je na njega ispaljeno nekoliko metaka, ali ga nijedan nije pogodio.

Tom prilikom samo pukom srećom niko nije povrijeđen jer se završavala nastava i djeca su polazila kući, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO