Društvo

Neophodna oprezna vožnja: Putevi mokri i klizavi, povećana opasnost od odrona

 Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

saobraćajnica u klašnicama obezbedjena
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske vozačima skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i savjetuju opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na dionicama magistralnog puta Johovac – Rudanka i Rudanka – Doboj, gdje su u toku radovi, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj – Rudanka. Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Pročitajte još

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva. Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na sanaciji klizišta.

Za vrijeme trajanja radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje) izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Na toj dionici putnička vozila saobraćaju otežano, a za teretna vozila saobraćaj je obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta. Saobraćaj je zabranjen za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka, na lokaciji male hidroelektrane Bočac, zbog uređenja korita rijeke Vrbas, uključivanja i isključivanja mehanizacije, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije