Zabava

"NEOPHODNO JE DA OVAKVE STVARI RADIMO JAVNO" Sofija i Luka o humanitarnoj akciji u kojoj učestvuju

Nakon što su Đoković i Miloševićeva ponudili dvije hiljade evra za garderobu koju je u filmu „Južni vetar” nosio Maraš, Luka Jović je za 500 evra podigao sumu koja će otići za liječenje male Anđele.

"NEOPHODNO JE DA OVAKVE STVARI RADIMO JAVNO" Sofija i Luka o humanitarnoj akciji u kojoj učestvuju
FOTO: SOFIJAMILO/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Ekipa „Južnog vetra” pokrenula je još jednu humanitarnu licitaciju. Ovog puta na aukciji se našla jakna koju je u ovom ostvarenju nosio Miloš Biković, koji igra lik Maraša.

„Skini jaknu Marašu. Licitiraj da Anđela ponovo prohoda. Početna cijena 300 evra“, stoji u opisu.

Kao što je navedeno, novac od jakne ići će za liječenje Anđele Dimitrijević. Među prvima oglasili su se proslavljeni teniser Novak Đoković i poznata manekenka Sofija Milošević, koji su ponudili po 2.000 evra.

„Dajem 2.000 evra za jaknu. Bolje mi stoji nego Milošu!“, napisao je Đoković uz osmijeh u opisu objave.

A onda se u nadmetanje svoje nevjenčane supruge i tenisera uključio i Jović, koji je ponudio 2.500 evra. Poznati par za Blic kaže da svako ko može treba da se uključi u slične akcije:

FOTO: PRINTSCREEN RAS SRBIJA
FOTO: PRINTSCREEN RAS SRBIJA

– Imamo tu sreću da smo u prilici da pomognemo ljudima kojima je to potrebno, i najbitnije nam je da ta pomoć stigne blagovremeno. Nadamo se da će naš primjer slijediti i drugi, i to je jedini razlog zbog kojeg mislimo da je to neophodno raditi javno. Nažalost, i ovog puta je u pitanju borba za još jedan dječji život, na šta smo mi, prije svega kao roditelji, posebno osetljivi. Pored toga, moram da kažem da smo oboje fanovi prvog dijela filma „Južni vjetar“ i da ne sumnjamo da će nastavak biti jednako sjajan i popularan, piše Blic.

Reditelj Miloš Avramović se za naš list osvrće na sve što su dosad uradili, ali i na ono što tek planiraju. Posebno je zahvalan javnim ličnostima koje su se uključile, jer time daju podsticaj drugima.

– Ekipa „Južnog vetra“ je prije sad već dvije godine osnovala humanitarnu fondaciju koja se trudi da svakim novim projektom prikupi što više sredstava koja će biti proslijeđena na prvom mjestu djeci kojoj je potrebna pomoć. Zajedno s prijateljima koji su učestvovali u seriji „Južni vetar“, prošle godine u ovo doba smo donirali milion dinara za lijekove, kao i paketiće Dečjoj klinici u Tiršovoj – kaže Miloš, i dodaje:

– Prije mjesec dana smo krenuli s onlajn licitacijama, jer želimo da na pravi način iskoristimo popularnost koju ovaj projekat i njegovi akteri imaju. U periodu kada su praznici, a opet u jednom specifičnom raspoloženju zbog epidemije, dodatno smo bili motivisani da prikupimo što više novca i pružimo pomoć deci koja su zdravstveno ugrožena.

Miloš kaže da im ovo samo daje podstrek da nastave u pravcu kojim su krenuli.

– Veoma mi je drago i veoma smo zahvalni Novaku, Bogdanu, Luki Joviću i Sofiji Milošević, ali naravno i svim ostalima koji pomažu i podstiču i druge da se uključe. Drago mi je zbog uspjeha ove akcije i obećavamo da će ekipa „Južnog vetra“ nastaviti i ubuduće da pomaže koliko god je to u našoj mogućnosti.