Zabava

“NEPRIKLADNA I UVREDLJIVA” Zbog haljine u Kanu, glumicu čeka ŽESTOKA KAZNA (FOTO)

Vijetnamski model Nkog Trinih (29) bila je jedna od najupečatljivijih zvanica Kanskog festivala, iako za ovu djevojku većina vjerovatno nikada nije ni čula. Pažnju je privukla haljinom koja malo šta ostavlja mašti i koja će je, izgleda, u domovini koštati kazne.

“NEPRIKLADNA I UVREDLJIVA” Zbog haljine u Kanu, glumicu čeka ŽESTOKA KAZNA (FOTO)
FOTO: PROFIMEDIA

Provokativna čipkasta haljina sa dubokim šlicovima podijelila je javnost. Za neke je kič i neukus, za neke atraktivna i zanimljiva, a za ministra kulture njenog rodnog Vijentama uvredljiva.

Nguien Ngok Tien, vijetnamski ministar kulture, sporta i turizma, rekao je na sjednici Narodne skupštine u Hanoju da je haljina koju je manekenka i glumica nosila bila “neprikladna i da je izazvala javno ogorčenje”, navodi VNEkpress.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Štaviše, rekao je da Trihinova “nije umjetnica koju je ministarstvo uputilo na događaj” i da zbog svega navednog smatra da bi trebalo da bude kaženjena zbog kršenja zakona o javnoj pristojnosti.

Nekoliko dana ranije oglasio se i portparol vijetnamskog ministarstva kulture rekavši da je haljina “pretjerana i uvrijedljiva” i da je “protiv vijetnamske tradicije”, kao i da bi publika trebalo da se pobuni protiv “ovog nekulturnog ponašanja”.

Trinhova, koji zovu “kraljicom donjeg rublja”, nije se izvinjavala zbog svoje provokativne haljine koju popisuje kreator Do Long.

Dobila sam mnogo pohvala za izbor haljine. Ne zanima me da li je ljudi kritikuju jer sam se osjećala lijepo u njoj, što je ostavilo dobar utisak na crveni tepih u Kanu. Ne mogu da zadovoljim cijeli svijet – rekla je za ona za VNEkpress.

Vijetnam inače naplaćuje novčane kazne svima koji u javnosti nose previše razotkrivajuću odjeću, a mnogi na spisku kažnjenih upravo su slavne ličnosti.

(Blic)