Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NEPRIMJERNO PONAŠANJE PROFESORA Za majicu je opomenut, a roditelji se nisu zvanično žalili

Društvo
Autor:

Foto: TV Pink Screenshot

U jeku skandala o nedoličnom ponašanju profesora u jednoj srednjoj školi u Beogradu, kako saznajemo od roditelja đaka, on se u utorak ujutru nije pojavio na prvom času koji je prema rasporedu trebalo da održi.

Neprimjereno ponašanje profesora fizičkog J. M. prema učenicama trećeg razreda srednje škole uznemirilo je roditelje, koji tvrde da J. M. kinji njihove kćerke, dodiruje ih dok rade vježbe, kao i da ulazi u svlačionicu bez kucanja.

Roditelje je dodatno zgrozila i zabrinula fotografija dotičnog profesora kada je na čas došao u majici neprimjerenog sadržaja: “Ajde da ga merimo”, i to u školi u kojoj je čak 90 odsto djevojčica.

Samo dan nakon što je u javnosti odjeknula vijest o neprikladnom ponašanju profesora, on se, prema tvrdnjama učenika i roditelja, nije pojavio na prvom času tog jutra.

– Kćerka mi je rekla da dotični profesor nije došao na prvi čas fizičkog koji je trebalo da imaju u utorak. Ne znam da li se pojavio na ostalim časovima tog dana, ali na prvi čas nije došao – rekao je za Blic V. S, roditelj jedne od učenica.

Kontaktirali smo školu kako bi provjerili ovu informaciju, ali nam oni nisu ni potvrdili, niti demantovali ovo saznanje.

– Profesor je u ponedjeljak bio u školi, a da li se pojavio na prvom času u utorak to zaista ne znam. Direktorka je trenutno na sastanku sa psihologom, u toku su procedure koje moraju da se ispoštuju, te čim budemo dobili zvanično odobrenje izdaćemo saopštenje škole povodom ovog slučaja – kažu za Blic u školi.

Ministarstvo: Profesor je dobio opomenu zbog majice

Cijeli ovaj slučaj desio se još tokom prošle školske godine, ali je tek sada izašao u javnost.

Međutim, iz Ministarstva prosvjete kažu da od tada nijedan pisani zahtjev nije pristigao u školu povodom ovog slučaja, odnosno – niko od roditelja se zvanično nije žalio da se ovaj profesor nedolično ponašao prema učenicima.

Kada su u pitanju navodi da je tjerao učenicu da zadiže majicu, iz Ministarstva kažu da je u pitanju “profesor od 60 godina, starog kova i strog”, koji se interesovao zašto učenica ne radi fizičko, i da li pokušava da “nedavnu operaciju koristi kao izgovor da zabušava”.

Nakon što je taj događaj sa časa fizičkog pomenut na vijeću škole, još tada, na proljeće, od profesora je uzeta izjava. Imajući u vidu da je taj slučaj zaključen i da on nije kažnjen, Ministarstvo smatra da je tako utvrđeno da nije bilo nikakvog prestupa niti loše namjere.

Iz Ministarstva dodaju i da je jedini slučaj kada je protiv profesora podnesena prijava, bio slučaj kada je nosio majicu natpisa “‘Ajde da ga merimo”, zbog čega je dobio opomenu, i tu majicu više nije nosio.

Ipak, naglašavaju, u pitanju je promotivna majica zdravstvene akcije, a natpis se odnosi na mjerenje krvnog pritiska, te nema ničeg perverznog niti nedoličnog ni u ovom slučaju. Majicu je, dodaju, uzeo od sina.

Profesor: Žurio sam na posao, na brzinu obukao tu majicu

S druge strane, na internetu ne postoji nikakv trag o ovakvoj promotivnoj akciji, čija je parola “‘Ajde da ga merimo”, a jedini koji je mogao da razriješi misteriju jeste profesor J.M.

On kaže da majicu više nema i da ju je, nakon što je zbog nje opomenut, bacio. Na poklon ju je dobio od sina, koji ju je pa dobio kao poklon za učešće u nekoj šaljivoj emisiji na radiju.

– Nesmotreno sam je obukao, nisam gledao šta piše, jer sam žurio na posao – rekao je on u telefonskom razgovoru.

Optužbe koje su trenutno protiv njega aktuelne opisuje kao “tendenciozne priče, čiji je cilj da ga diskredituju kao prosvjetnog radnika”, kao i da niko od roditelja nikada nije došao da razgovara sa njim, jer se dijete žalilo na njegovo ponašanje.

Priču da je tražio od učenice da zadigne majicu i pokaže ožiljak, odbacuje kao laž.

– Ta djevojčica je sama podigla majicu, pitao sam zašto ne radiš fizičko, ona je rekla da je imala operaciju. Kakvu operaciju? Kaže: “Masno tkivo, evo vidite” – ispričao nam je profesor svoju stranu priče, dodavši da mu sve ovo teško pada, ali da ga podržavaju i đaci i kolege.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO