Politika

Nešić isprozivao Dodika i Šarovića „Da nije tužna, bila bi smiješna vaša otimačina za Bakira Izetbegovića“

Predsjednik DNS, Nenad Nešić, ocijenio je da bi, da nije tužna, bila smiješna međusobna svađa i otimačina Mirka Šarovića i Milorada Dodika ko će od njih dvojice biti partner Bakiru Izetbegoviću.

Nešić isprozivao Dodika i Šarovića „Da nije tužna, bila bi smiješna vaša otimačina za Bakira Izetbegovića“
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nešić je saopštio da Republici Srpskoj ne treba „Bakirov mali od palube, nego joj treba lider koji će biti glas svog naroda“.

-SDS i SNSD, Mirko Šarović i Milorad Dodik, zajedno su Republiku Srpsku ostavili bez Vojske Republike Srpske i naše Obavještajne službe. Zajedno su formirali na stotine agencija na nivou BiH, poput SIPA, Tužilaštva BiH, VSTS i Suda BiH. Jedina politička partija koja nikada nije učestvovala u tom derogiranju i razvlaščivanju Republike Srpske jeste DNS – poručio je Nešić.

On podsjeća i da je Šarović za vrijeme svog ministrovanja sa Izetbegovićem usaglasio Mehanizam koordinacije koji je ništa drugo do mehanizam za nestanak Srpske.

-Onda je Dodik, da zezne Šarovića, otrčao sa Bakirom u kafanu „Barka“ i za tren oka su dogovorili povećanje akciza kako bi dobili kredit MMF. Sada, šest mjeseci nisu u stanju da dogovore smanjenje tih istih akciza. Bolje rečeno, dogovorili su se da se ne dogovore – dodaje Nešić.

Pročitajte još

Republici Srpskoj, kako kaže, ne treba član Predsjedništva pored kojeg će „Izetbegović voditi kolo“.

-I pored Šarovića i pored Dodika vodi i razigrava kako želi, jer se njih dvojica takmiče koga će Bakir prigrliti. Za razliku od ovih iz SDS i SNSD, DNS ne zanima Izetbegović, nego isključivo srpski narod. Naš jedini partner je naš narod. Naš jedini zavjet je Republika Srpska i to smo i pokazali. Da su se sve partije ponašale kao DNS, danas ne bi govorili o povratu dejtonskih nadležnosti jer bi one bile tu, neokrnjene. Oni koji su lomili i razgrađivali, ne mogu graditi – naglasio je Nešić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije