Politika

Nešić o protestima u Sarajevu “Cvijanovićeva i Šarović su slabi za izazove koji slijede”

Na protestu pred OHR imamo priliku da vidimo na ogoljenom primjeru svu licemjernost bošnjačke političke elite koja dokazuje da je jedini cilj te politike BiH bez Srba i Hrvata. Jedini cilj bošnjačke elite je etnički čista BiH, očišćena od Srba, a to počinje ukidanjem Republike Srpske.

Nešić o protestima u Sarajevu “Cvijanovićeva i Šarović su slabi za izazove koji slijede”
FOTO: GORAN ŠURLAN/RUNGIER

Poručio je ovo predsjednik DNS, Nenad Nešić, komentarišući današnji protest u Sarajevu.

Busaju se u svoja lažna demokratska pleća u političkom Sarajevu kada visoki predstavnik, kojeg Republika Srpska ne priznaje, kolonijalno nameće zakone protiv Srba. Tada je volja jednog čovjeka usred Evrope demokratija, a volja Srba nešto što se treba gaziti, ističe lider DNS.

– Kada pak, visoki predstavnik kolonijalno nameće nešto što njih sputava u svojim ciljevima onda je to gaženje demokratije i povod za proteste. Opet ponavljam, u oba slučaja, cilj je jedan – BiH bez Srba što počinje ukidanjem Republike Srpske. Uz puno uvažavanje mojih protivkandidata, građani Republike Srpske moraju 2. oktobra znati da ne biraju godine nego čvrstinu, ne biraju nijeme nego hrabre, ne biraju slabe nego jake i ne biraju stranku nego Republiku Srpsku – rekao je Nešić.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, i Željka Cvijanović i SNSD, kao i Mirko Šarović i SDS, slabi su za izazove koji slijede.

– Slabi zato što se pred izazovima povlače, pod pritiskom pucaju ili još gore – dijele narod. Treći put DNS i moj izbor na mjesto člana Predsjedništva znače da ću biti ono što sam i do sada pokazao i što je srpskom narodu potrebno. Čvrst i hrabar, da kažem ne, gledajući u oči sile bez obzira nalaze li se u Sarajevu ili Briselu. I najvažnije, uvijek uz svoj narod koji glasom za Treći put DNS odbacuje partijske podjele. Dosta je crno- bijelog filma SDS, PDP i SNSD. Vrijeme je za film u bojama srpske trobojke. Samo nas ta trobojka može sačuvati bošnjačke histerije i njihovih pomagača – poručuje Nešić.

Prihvati notifikacije