Politika

„NEŠIĆU ŽELIMO DOBRO ZDRAVLJE“ Bosančić odgovorio na optužbe da je DEMOS instant partija

Ne znam da li gospodin Nešić poznaje značenje riječi instant. To je riječ latinskog porijekla i znači „sadašnji, odmah, hitan“. Ako on misli da smo mi sadašnjost političke scene, hvala mu na lijepim riječima.

„NEŠIĆU ŽELIMO DOBRO ZDRAVLJE“ Bosančić odgovorio na optužbe da je DEMOS instant partija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Boran Bosančić

To je za Srpskainfo izjavio generani sekretar DEMOS i šef Centralnog izbornog štaba te strake Boran Bosančić, komentarišući sinoćne riječi predsjednika DNS Nenada Nešića.

Nešić je, govoreći u vladajućoj koaliciji u Srpskoj, koju je DNS napustio, izjavio da ne želi da bude u društvu „instant partija“.

Istina, Nešić nikoga nije imenovao, ali je rekao da misli na one stranke koje su nastale od DNS. Kada je riječ o DEMOS, njen predsjenik Nedejko Čubrilović bio je zamjenik predsjednika DNS, a okosnicu rukovodstva DEMOS čine bivši kandrovi DNS.

– DNS je u koaliciji u kojoj i DEMOS već dvije godine, pa je bilo logično da vlast napuste odmah nakon što je DEMOS ušao u koaliciju. Kako su političke partije nastale je stvar za istoričare. I DNS je nastao od SNS pa se SNS  kasnije ugasio. DEMOS je okrenut ka lokalnim izborima i borbi da zaštitimo zdravlje stanovništva, a Nešiću takože želimo dobro zdravlje – kaže Bosančić, očigledno aludirajući na Nićevo obrazloženje da je ostavku na mjesto v.d. direktora „Puteva RS“ podnio iz „zdravstvenih razloga.

Pročitajte još

Podsjećamo, lider DNS je izjavio da poštuje koaliciju tri strake u RS, koju su činile DNS, SNSD i SP, ali da se ne vidi u kaoliciji u kojoj su „instant partije“.

– Mislim prije svega na one koje su nastale od DNS. Ukrali su mandate  DNS. Nisu samostalno nastupali. Ne želim da budem u takvom društvu – poručio je Nešić.