Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NESPORTSKO PONAŠANJE Fudbaler Širokog Brijega dobio crveni karton, pa psovao DRŽAVU, LIGU, SAVEZ I MAJKU SUDIJI

Sport
Autor:

Foto: F.K.-Klix/RAS Srbija

Fudbaler Širokog Brijega Bernardo Matić dobio je crveni karton u finišu meča 15. kola Premijer lige BiH protiv Radnika u Bijeljini, a prilikom napuštanja terena nesportski se ponio prema svim službenim licima današnje utakmice.

Tim s „Pecare“ u prvom poluvremenu je stigao u vođstvo, ali je Radnik samo minutu poslije toga stigao do izjednačenja. U drugom poluvremenu Hadžić je donio pobjedu domaćem timu, a finiš meča u Bijeljini obilježilo je nesportsko ponašanje jednog gostujućeg igrača.

Naime, glavni sudija meča Haris Kaljanac pokazao je drugi žuti karton Bernardu Matiću, a kako je navedeno u zapisniku nakon meča, prilikom izlaska s terena vrijeđao je glavnog sudiju, psovao je državu BiH, ligu u kojoj igra i Savez BiH.

– Prilikom napuštanja terena za igru, nastavio je s prigovaranjem gdje je glavnom sudiji psovao majku, psovao je ligu u kojoj igra, Savez koji je delegirao sudiju i državu BiH u kojoj igra – stoji u zvaničnom zapisniku nakon meča.

Ovakvo ponašanje svakako da zaslužuje najteže moguće kazne s obzirom na to da je Matić pokazao izuzetno nepoštovanje prema svim akterima današnje utakmice, ali i kompletne Premijer lige BiH zahvaljujući kojoj zarađuje svoj hljeb.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO