Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NESREĆA U SARAJEVU Motorista udario sudskog policajca i pobjegao

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Policajac Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo danas je lakše povrijeđen kada ga je udario motocikl ispred zgrade sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, gdje je radio na osiguranju.

Kako je saopšteno iz Sudske policije FBiH, policajac A. P. je povrijeđen oko 12 sati, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka fizičkog osiguranja zgrade tužilaštva.

– Naime, prilikom obavljanja redovnih poslova fizičkog osiguranja zgrade Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, motocikl koji se kretao ulicom Radićeva je udario sudskog policajca u predjelu lakta desne ruke, čime mu je nanio lakše tjelesne povrede, što je konstatovano od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo – navodi se u saopštenju, prenosi Faktor.

Motocikl koji je udario službenika sudske policije se kretao iz smjera iz kojeg je zabranjen saobraćaj, te se bez zaustavljanja i zadržavanja udaljio sa mjesta događaja.

O događaju su upoznati službenici MUP Kantona Sarajevo, radi preduzimanja daljnjih mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO